Site coolinaria.ro

Cum tinem acidul uric sub control prin alimentatie?


Cum tinem acidul uric sub control prin alimentatie? Acidul uric prezent in proportie marita in organism poate fi cauza principala a aparitiei mai multor boli grave ale organismului si este indicat sa tinem seama la dieta obisnuita si de acest factor de risc pentru a preveni aparitia calculilor renali, a gutei, a problemelor articulare si a altor boli provocate de cantitatile mari de acid uric prezente in organism.

Responsabile cu cresterea cantitatii de acid uric din punct de vedere alimentar sunt niste substante numite purine, continute in special de carnea de vita, cea de pasare, curcan, sunca de porc si alte produse din carne sau derivate ale lor. Salamurile si mezelurile au cantitati mari de purine si de aceea este bine sa nu se consume regulat. Proteinele de care avem nevoie zilnic le putem obtine si din surse vegetale, alternand astfel la dieta carnea cu legume si cereale pentru a tine sub control nivelul acidului uric in organism.

Exista bineinteles si alimente care au rol in reducerea acidului uric daca sunt introduse la dieta, acestea fiind bogate de obicei in acid folic, cu rol demonstrat stiintific in combaterea cresterii nivelului de acid uric in organism. Alimente precum ciresele, citricele, sparanghelul, spanacul, legumele boabe, cerealele integrale, soia, nautul, ananasul, salata verde, ouale fierte si crude, cartofii dulci, morcovii gatiti, fructele de padure si multe altele merita consumate periodic pentru un bun control al acidului uric.

Acidul folic poate fi procurat si din suplimente alimentare, dar e bine sa va consultati mai intai cu medicul specialist pentru a identifica cele mai bune produse de pe piata si a stabili doza zilnica pe care trebuie sa o serviti din aceste suplimente alimentare. Alaturi de acidul folic, si consumul zilnic de apa simpla si ceaiuri din plante va poate ajuta sa preveniti orice complicatie data de cresterile acidului uric in organism si merita sa tineti seama mereu de asemenea sfaturi pentru ca nu e deloc dificil si va veti simti mai bine si mai plini de viata in urma unei asemenea diete sanatoase.

Autor:  Lucia Mihailescu