Site coolinaria.ro

Maioneza perfecta in doar cativa pasi simpli!


Maioneza perfecta in doar cativa pasi simpli! Secretul obtinerii unei maioneze de calitate este combinarea cu maiestrie a albusului de la un singur ou mai mare cu o cana de ulei vegetal, dar fara graba si turnand putin cate putin uleiul pe masura ce batem albusul de ou.

In prima faza, separam corect galbenusul si il plasam intr-un bol mai larg de gatit. Ne incalzim bine bratele, in special cel cu care vom bate oul, pregatim la indemana telul si apoi trecem la treaba, batand cu putere galbenusul dupa ce am adaugat cativa stropi de zeama de lamaie sau de otet alb.

Odata ce compozitia devine stabila, adaugam doar un strop de ulei vegetal, amestecand cat putem de repede pentru mai multe secunde bune si repetam aceeasi operatiune, adaugand strop dupa strop de ulei si amestecand de fiecare data cu frenezie.

Atunci cand observam ca galbenusul se ingroasa si devine cremos, putem incepe sa adaugam ceva mai mult ulei, dar in cantitati tot mici si nu cu lingurita, amestecand fara oprire atat inainte, in timpul si dupa ce turnam uleiul.

Cand compozitia a capatat deja aspectul binecunoscut al maionezei, este timpul sa mai picuram cativa stropi de lamaie sau otet, amestecand la fel de frenetic si gustand apoi sa vedem daca maioneza e convenabila la gust.

In mod normal, atunci cand sunteti indeajuns de obosita si bratul suprasolicitat nu va mai serveste deloc stiti ca e gata si maioneza si puteti sa va relaxati pentru treaba bine facuta.

Alternativ, daca va simtiti mai slabita in ziua respectiva, puteti apela si la un mixer bun, reglat la viteza mare, dar o maioneza de calitate parca tot manual se face asa ca odihniti-va si pregatiti-va sufleteste de fiecare data cand stiti ca aveti aceasta provocare inainte.

Autor:  Lucia Mihailescu