Site coolinaria.ro

Uleiul de migdale dulci face pielea fina ca de bebelus


Uleiul de migdale dulci face pielea fina ca de bebelus Foarte popular de ceva vreme a ajuns sa fie si uleiul de migdale dulci, care se spune ca ar face in scurta vreme pielea fina ca de bebelus. Folosit in industria cosmetica, aromaterapie sau pentru demachiere, acest ulei se obtine din semintele migdalelor dulci si are un parfum delicat, dulce si usor asemanator celui al nucilor.

Una dintre cele mai largi intrebuintari ale uleiului de migdale dulci este masajul general, uleiul fiind rapid absorbit in piele si hidratand-o multumitor cu efecte dintre cele mai bune asupra sanatatii si aspectului nostru. Pielea dezhidratata poate fi astfel tratata in scurta vreme, uleiul de migdale fiind la fel de eficace pentru toate tipurile de piele.

In industria cosmetica, uleiul de migdale dulci este utilizat cu succes la prepararea de sapunuri, creme si lotiuni destul de bune, dar cea mai eficienta forma de aplicare a sa ramane tot ca atare, fiind disponibil atat in farmacii cat si la magazinele cu profil cosmetic la preturi nu foarte ridicate. Pielea beneficiaza in primul rand de efectele sale uimitoare, capatand in plus si o stralucire de invidiat dupa doar cateva aplicari.

Uleiul de migdale dulci poate fi utilizat si acasa pentru scurte si promitatoare tratamente de infrumusetare, putandu-se aplica masaje diferite tenului si zonelor expuse aparitiei ridurilor. Pielea pur si simplu intinereste vazand cu ochii, iar tensiunea este risipita gratie compusilor activi din acest elixir care contribuie la relaxarea tuturor muschilor din zona unde este aplicat.

Nu exista pana in prezent nici o contraindicatie la uzul uleiului de migdale dulci si poate fi folosit in voia cea buna, avand proprietati regeneratoare, lubrifiante, hidratante si relaxante de exceptie. Au aparut din pacate pe piata si unele produse contrafacute si de aceea se recomanda atentie la achizitionarea lor, fie vorba despre creme sau lotiuni ori de uleiul de migdale dulci ca atare.

Autor:  Lucia Mihailescu