Site coolinaria.ro

Oua tari, fierte a la chef!


Oua tari, fierte a la chef! Pentru ouale fierte, preparate ca la carte, e bine sa respectam intotdeauna anumite instructiuni care sa ne ajute sa obtinem ouale perfecte si gustoase in timp scurt si fara greseli.

1. Nu folositi niciodata oua prea proaspete deoarece acestea se decojesc foarte greu.

2. Nu folositi oua reci, abia scoase din frigider, ci lasati-le intai sa ajunga la temperatura camerei. Asa veti fi siguri ca nu vor crapa la fiert.

3. Nu puneti sare sau altceva in apa de fiert sub nici o forma pentru a nu mari timpul optim de gatire a oualor.

4. Nu puneti ouale unul peste altul la fiert ci asezati-le intr-un singur strat, intr-o oala mai larga, atunci cand doriti sa fierbeti mai multe.

5. Nu folositi oua de dimensiuni diferite deoarece timpii de preparare difera in functie de marimea oualor. Pentru oua de dimensiuni medii e nevoie de aprox. 12 minute de fierbere, iar pentru cele mari de 15 minute.

6. Nu plasati niciodata ouale la fiert in apa calda ci doar in apa rece.

7. La final, asezati imediat ouale bine fierte in apa rece, oprind astfel procesul de gatit si putand decoji mai bine ouale.

Autor:  Lucia Mihailescu