Site coolinaria.ro

Detoxifiere si pierdere in greutate prin alimentatia corecta!


Detoxifiere si pierdere in greutate prin alimentatia corecta! Destul de usor de adoptat in special pentru femei, o dieta care sa elimine grasimea de pe burtica si solduri detoxifiind in acelasi timp organismul corespunzator va avea ca obiectiv prioritar o detoxifiere corecta a ficatului, principalul organ responsabil cu procesarea toxinelor.

Atunci cand esti constienta de pericolele la care te expui printr-o alimentatie incarcata cu produse toxice pentru organism, desigur ca vei face tot posibilul pentru a diminua riscurile si vei dori sa adopti pentru macar 1 saptamana dieta optima de detoxifiere. In acest mod insa poti pierde si in greutate deoarece vei apela exclusiv la preparate sanatoase, nu si fade, dar oricum fara multe grasimi, sosuri sau alte ingrediente nesanatoase.

Mai intai de orice, pe perioada unei astfel de diete, se elimina complet grasimile animale din alimentatie, adica produsele de carne inclusiv carnea de pasare, laptele si alte lactate, untul, smantana, sosurile de carne, ouale si chiar si pestele in sos sau in ulei. Este obligatoriu si nu va crea mari neplaceri deoarece este vorba doar de o saptamana si nu mai mult.

In paralel cu eliminarea grasimilor de la dieta, va fi obligatoriu sa reducem si celelalte produse nocive pentru activitatea ficatului, iar aici amintim cafeaua (max. 1 ceasca mica pe zi), alcoolul (deloc sau maximum 50ml pe zi), contraceptivele orale (complet), sarea si zaharul in exces, prajelile (deloc), faina alba si produsele derivate, legumele si cerealele prea bogate in proteine sau carbohidratii seci din dulciuri, copturi si biscuiti.

Consumul marit de apa filtrata si ceaiuri de plante este obligatoriu pe parcursul intregii saptamani, dar si aportul de sucuri naturale preparate in casa. Va fi foarte bine daca veti respecta si un program strict de odihna si de servire a meselor si de asemenea daca veti practica exercitii fizice usoare in casa si mersul pe jos in aer liber sau 20-30 de minute de jogging dimineata pentru a stimula transpiratia.

In detaliu, aportul zilnic de calorii la o asemenea dieta combinata de detoxifiere si slabire nu va depasi 1100 de calorii zilnic, iar alimentele recomandate sunt painea neagra in cantitati reduse, legumele, fructele, zarzavaturile, maslinele, pestele fiert, salatele cu sos simplu din lamaie si ulei de masline, branzeturi moi, orez preparat cat mai simplu si suplimente si produse cu rol in stimularea activitatii ficatului precum cele pe baza de papadie, armurariu, usturoi, grapefruit, ovaz, seminte de dovleac, seminte de in, avocado, cartofi dulci si altele.

Succesul dietei de slabire-detoxifiere este garantat si chiar daca se vor pierde doar cate 2-3 kilograme la prima incercare tot merita sa adopti regulat o asemenea dieta deoarece nu te costa nimic, nu are nici un efect secundar si nici nu este dificil de sustinut. Pentru a mentine avantajele oferite de un asemenea plan alimentar este indicat ca in saptamanile care urmeaza sa mentinem in mare aceleasi principii alimentare, introducand treptat cate putina carne la dieta obisnuita, apoi ceva legume boabe si oua pline de proteine, lactate, branzeturi mai tari, un pahar de vin rosu, cereale integrale si alte alimente relativ sanatoase pentru noi.

O dieta pentru detoxifiere si slabire poate fi tinuta cate o saptamana in fiecare luna fara nici un pericol pentru sanatate, permitand astfel crearea unui ciclu alimentar care va atinge maximul de toxicitate in ultima saptamana, adica exact cea premergatoare saptamanii cand se va trece la masurile utile pentru detoxifiere. A nu se uita de consumul obligatoriu de apa care sa permita eliminarea eficienta a toxinelor si nici de masurile privitor la odihna si putina miscare fizica. Se pot pierde destul de multe kilograme astfel pe parcursul unui an, iar suplimentar ne vom si simti mai bine si mai sanatoase. Mult curaj deci si rabdare cat tine pentru ca veti avea nevoie de ambele daca va hotarati sa luati in sfarsit taurul de coarne!

Autor:  Lucia Mihailescu