Site coolinaria.ro

Prune si morcovi la dieta pentru un trup mai atragator!


Prune si morcovi la dieta pentru un trup mai atragator! Nutritionistii din Marea Britanie au descoperit formula alimentara ideala pentru un trup mereu tanar si atragator, iar aceasta consta in nimic altceva decat aportul moderat de prune si morcovi si mentinerea unei diete echilibrate, sarace in grasimi, sare si zahar. Combinatia de morcovi si prune este ideala pentru silueta perfecta deoarece ofera multi antioxidanti benefici atat intretinerii organismului cat si sanatatii pielii si a tenului.

Carotenoizii din morcovi si prune sunt convertiti pe cale metabolica in vitamina A, conferind in timp pielii o nuanta usor aramie si un aspect stralucitor, care face persoanele care le consuma regulat sa arate mai bine si sa se simta in egala masura mai atragatoare. Alaturi de prune si morcovi, exista o serie de alte produse bogate in caroteni care de asemenea ofera aceleasi beneficii, dar sunt si mai scumpe de obicei, si mai greu de procurat.

In mod obisnuit, o dieta care include un aport moderat de prune si morcovi isi arata rezultatele in maximum doua-trei luni, aceasta perioada fiind mai scurta sau mai lunga in functie de varsta persoanei care adopta o asemenea dieta. Suplimentar, antioxidantii din aceste produse naturale vor conferi si o imunitate sporita, aparand organismul de bolile cardiovasculare, diabet, viroze, boli digestive si multe altele. Colorarea pielii este un proces natural, rezultat al aportului constant de carotenoizi, si nu da efecte secundare pentru sanatatea celor aflati la dieta cu prune si morcovi decat daca se fac excese in acest sens.

Deoarece nu multe persoane pot manca morcovi sau prune ca atare, este incurajat si consumul zilnic de sucuri preparate in casa, dar sub conditia ca acestea sa includa si ceva pulpa pentru a obtine rezultate multumitoare in scurta vreme de la adoptarea dietei specifice. Morcovii si prunele trebuie spalate foarte bine mai inainte de a se introduce in alimentatie deoarece este de preferat sa se consume negatite. Suplimentar, la dieta se mai pot introduce caise, mango, spanac, varza, rosii, pepene galben si rosu, oua, cartofi dulci etc. de asemenea bogate in carotenoizi.

In ciuda efectelor deosebit de benefice pentru sanatate si aspectul corporal, nu se recomanda totusi un aport prea mare de prune si morcovi sau alte produse incarcate cu carotenoizi la dieta pe termen lung deoarece exista si posibilitatea aparitiei unei boli numita carotenodermie (colorarea pielii inspre portocaliu), ca rezultat direct al ingerarii in exces de alimente bogate in caroteni. Carotenodermia nu este patologica si nu necesita tratament, fiind de ajuns sa se intrerupa temporar aportul de caroteni alimentari pentru ca pielea sa revina la aspectul sau obisnuit.

Dieta cu prune si morcovi este la indemana oricui, nu necesita sacrificii in plan alimentar si se poate dovedi foarte utila din multiple puncte de vedere. Merita introduse si aceste alimente in meniul nostru zilnic, dar inca o data, cu moderatie, tintindu-se niste efecte pozitive si constante pe termen lung si nu incarcandu-se inutil organismul cu caroteni alimentari. Vitamina A obtinuta din acestia este procesata de asemenea intr-un ritm destul de lent si de aceea abuzul de caroteni alimentari nu isi gaseste rostul decat daca dorim sa aratam la final de-a dreptul portocalii. Avantajele pentru sanatate ale consumului de morcovi si prune sunt certe, iar cei care isi doresc o nuanta aramie si placuta a pielii pot adopta cu incredere aceasta dieta, dar bineinteles pastrand moderatia in toate.

Autor:  Lucia Mihailescu