Site coolinaria.ro

Carnea de cangur sta la baza unei controversate diete australiene


Carnea de cangur sta la baza unei controversate diete australiene Intrucat se crede ca nu e deloc dificil sa introduci carnea de cangur in cele mai diverse preparate culinare, in Australia a fost promovata recent o controversata dieta numita cangatarianism (kangatarianism), care se bazeaza exclusiv pe carnea de cangur in ce priveste sursele de hrana animala.

In Australia, spre deosebire de alte continente, nu este deloc simplu sa cresti vite, oi sau porci din cauza secetei prelungite si a altor conditii de mediu si, din aceasta cauza, australienii incearca sa inlocuiasca animalele domestice traditionale cu cangurii, despre care se crede ca vor putea popula mult mai usor in viitor fermele de animale de pe acest continent.

Promotorii acestei diete numita cangatarianism afirma, paradoxal, ca la baza demersurilor dansilor ar sta considerente de ordin ecologic si umanitar, carnea de cangur fiind usor de procurat, sanatoasa si putand sa fie inclusa intr-o varietate larga de preparate culinare. Suplimentar, cangurii nu produc la fel de mult metan ca si vitele si de aceea sunt mult mai "benefici" pentru mediul inconjurator decat vacile sau alte animale de talie mare.

Din fericire insa exista deocamdata o opozitie destul de mare privitor la implementarea unei asemenea diete in Australia, aici cangurii avand suficienti aparatori care se lupta din rasputeri sa protejeze aceste animale superbe, fiind de ajuns conditiile de nedescris in care sunt deseori tratate vitele ca sa mai pui in discutie si distrugerea sistematica a altor specii animale in afara celor deja binecunoscute omului si pe care din pacate le exploatam in continuare cu o cruzime de nedescris.

In prezent, pe continentul australian, carnea de cangur se vinde la preturi mai mari decat carnea de vita sau de porc si de aceea se poate crede ca proiectul de implementare a dietei cangatariane este sortit esecului din start.

Nimeni insa nu poate garanta acest lucru cu certitudine, fiind de ajuns ca guvernul australian sa se implice mai serios in aceasta problema pentru a asista neputinciosi la un nou dezastru al lumii animale, de data aceasta ajungand sa fie amenintati cangurii si nu focile, balenele sau alte specii. Ramane de vazut ce se va mai intampla si sa speram ca cangurii isi vor putea vedea linistiti de viata lor neriscand sa ajunga sa populeze fortat tot felul de ferme zootehnice "complet ecologice si deosebit de productive".

Autor:  Lucia Mihailescu