Site coolinaria.ro

Fructele de Camu Camu fortifiaza simtitor sistemul nostru imunitar


Fructele de Camu Camu fortifiaza simtitor sistemul nostru imunitar Padurea amazoniana ne-a oferit de-a lungul timpului o sumedenie de leacuri si alimente incarcate cu nutrimente variate, iar prezentul nu este prin nimic diferit, de curand pe piata romaneasca aparand si suplimente alimentare organice produse din celebrul fruct de Camu Camu, care ajuta la fortifierea serioasa a sistemului nostru imunitar.

Camu Camu este fructul care contine concentratia cea mai mare de vitamina C de pe tot globul, alaturi de vitamina C existand aici si depozite insemnate de amino-acizi, bioflavonoizi, fier, fosfor, vitamine din gama B, calciu si betacaroteni. Intrucat fructele sunt mai greu de procurat in stare proaspata, camu camu se distribuie de regula sub forma de praf organic in intreaga lume.

Cultivatorii interesati de aceasta planta vor afla cu bucurie faptul ca arbustii de camu camu se dezvolta foarte bine in aproape orice tip de climat, mai rece sau mai cald, nefiind vorba despre o planta pretentioasa ci despre un specimen rezistent si care nu necesita conditii speciale pentru a se dezvolta. Aproape oricine poate cultiva camu camu, folosind apoi boabele sale nutritive ca un supliment alimentar de exceptie.

Boabele de camu camu, in stare naturala sau procesate pot ajuta la combaterea si vindecarea virozelor din anotimpul rece, detoxifiaza ficatul, stimuleaza circulatia sangelui si sunt usor de digerat si de asimilat, necreand aceleasi efecte secundare ca suplimentele sintetice de vitamina C.

Camu camu pot fi utilizate si pe post de ingredient alimentar, completand minunat o gama variata de deserturi, inghetate, placinte sau alte preparate dulci la cuptor. Se pot de asemenea prepara si sucuri naturale cu camu camu sau chiar si bauturi alcoolice usoare.

Industria cosmetica este foarte interesata de utilizarea boabelor de camu camu, in special pentru produsele care tintesc ingrijirea pielii si intretinerea parului. Pana in prezent nu s-a descoperit nici un efect secundar al uzului indelungat de camu camu in alimentatie sau in industria cosmetica si se crede ca aceste fructe sunt, cel putin pentru moment, foarte benefice si lipsite de orice efecte adverse.

foto Wikipedia

Autor:  Lucia Mihailescu