Site coolinaria.ro

Dezinfectarea periodica a locuintei ne pazeste de multe boli


Dezinfectarea periodica a locuintei ne pazeste de multe boli Incepand cu ventilarea aerului si a fumului de tigara si trecand catre aspectele ceva mai minutioase care privesc dezinfectarea unei locuinte, tot ceea ce priveste acest proces trebuie facut in mod constant pentru a tine bacteriile si germenii la distanta si a ne bucura astfel de un trai sanatos si placut.

Aerul de afara este purtatorul unora dintre cele mai temute bacterii si de aceea filtrele de aer sunt foarte binevenite, indiferent daca e vorba despre hota de bucatarie, instalatia de aer conditionat sau simplele si utilele grile-filtru de aerisire care pot fi montate in baie sau in intreaga locuinta.

Fumul de tigara de asemenea ameninta sanatatea celor din casa si de aceea este intotdeauna recomandat sa se fumeze in spatiile deschise, in balcon, la fereastra, dar nu si in camere, unde se petrece cea mai mare parte a timpului. Spatiul unde se fumeaza trebuie sa fie bine ventilat, iar hota de bucatarie se poate dovedi eficienta in asemenea situatii, in cazul in care se mai fumeaza cate o tigara si in interior.

La gatit, este de preferat ca o fereastra sa ramana intredeschisa chiar si daca apelam la hota, iar temperatura focului deschis de la flacara aragazului ar trebui sa se mentina la niveluri medii. Filtrul de la hota trebuie schimbat sau curatat periodic, iar aspiratorul folosit des in bucatarie ca si in celelalte camere.

Umidificatoarele de aer sunt de dorit in camerele de zi nefiind nevoie sa le utilizam foarte des, dar ajutandu-ne totusi sa alungam uscaciunea din locuinta noastra, factor favorizant pentru instalarea mai rapida a germenilor in organismul uman.

Bineinteles, obiectele folosite la gatit, chiuvetele, aragazul, cada de baie, scaunul de toaleta, gresia si faianta este necesar sa fie curatate periodic cu cele mai bune dezinfectante de bucatarie sau macar cu solutii eficiente de bicarbonat de sodiu si apa calduta, cu clor pentru uz casnic si alte substante recomandate in asemenea situatii.

Aspiratorul este absolut necesar in locuintele moderne, fara ajutorul acestui nepretuit aparat cu totii fiind mai expusi riscurilor de contractare a unei infectii sau a unei boli in toata regula. Suplimentar si dezodorizantele de calitate ne vor putea pazi de invazia de praf si microbi care apare atunci cand locuinta nu este bine aspirata si aerisita.

Mucegaiul este periculos in orice situatie si nu trebuie lasat sa se dezvolte. De la simplele pete de mucegai din bucatarie, debarale sau camera de baie si pana la igrasia care se mai instaleaza in locuintele insuficient protejate termic si pline de umezeala totul trebuie igienizat luandu-se si masuri utile de protejare a peretilor si a tavanului atat la exterior cat si la interior.

Dezinfectarea periodica a locuintei ne va pazi astfel de multe boli, crescand simtitor calitatea vietii si permitandu-ne sa fim multumiti de spatiul in care traim, sa evitam stresul generat de conditiile mizere de viata si sa ne desfasuram activitatea intr-un ritm normal, neperturbat de boala sau de teama de a ne imbolnavi.

Autor:  Lucia Mihailescu