Site coolinaria.ro

Condimentati-va hrana cu seminte de mustar mai degraba decat cu sare!


Condimentati-va hrana cu seminte de mustar mai degraba decat cu sare! Recent supuse analizei aprofundate a nutritionistilor din multe colturi ale lumii, semintele de mustar revin in atentia publicului consumator prin proprietatile lor benefice pentru sanatate, usurinta cu care pot fi introduse la dieta si plusurile de vitamine si minerale pe care le pot oferi.

Semintele de mustar nu contin mai deloc grasimi si, in consecinta, calorii, si de aceea pot fi introduse in alimentatie ca un condiment foarte util, care sa compenseze deficitul de sare, sarea fiind un ingredient foarte periculos pentru sanatatea noastra.

Spre deosebire de sare, semintele de mustar au un rol benefic pentru reducerea colesterolului si, in plus, pot fi introduse fara probleme in cele mai variate feluri de mancare in cantitati diferite, dupa gustul fiecaruia dintre noi. Pe langa rolul bun in combaterea colesterolului, semintele de mustar contin si multe fibre alimentare, dar si proteine de calitate.

Pentru persoanele interesate de o dieta sanatoasa, dar si bine condimentata semintele de mustar sunt alternativa optima, astfel putandu-se reduce drastic aportul de sare la dieta si compensandu-se gustul fad cu cel dat de semintele de mustar. Acestea se incorporeaza minunat in mancare, pot fi procurate usor si la preturi convenabile si nu vor genera efecte secundare daca sunt consumate in cantitati moderate.

Autor:  Lucia Mihailescu