Site coolinaria.ro

Dieta in cuplu


Dieta in cuplu Ati observat cum oamenii care locuiesc vreme indelungata impreuna ajung sa semene? isi modeleaza prioritatile, conceptiile, valorile, ritmul de viata in functie de celalalt, totul in cautarea unui echilibru, al unei armonii. Uneori chiar ajung sa prezinte o anumita similaritate fizica. E drept, ca obiceiurile proaste sunt mai usor de adoptat decat cele corecte (care de obicei necesita implicare, renuntare, efort) si de aceea cei doi ajung uneori lenesi, ignoranti si chiar grasi. Desigur ca noi nu suntem asa si nici nu vom fi. Dar este mai bine sa stim ce avem de facut in caz ca ne prinde cumva si pe noi microbul obezitatii.
Doi oameni care traiesc impreuna mananca de obicei impreuna. E drept ca in zilele noastre masa comuna (uneori si singura din zi) este cina... nu este bine, dar macar sa avem grija din ce o alcatuim.
Tendinta generala este de a arunca aceasta responsabilitate in carca femeii, pentru ca bucataria este de obicei capitolul de care ea "trebuie" sa se ocupe. Nu stiu cine, cum si cand a hotarat acest lucru, dar daca l-as intalni i-as spune eu cateva vorbe dulci J
Dar, treaca de la mine. Sa spunem ca ne acceptam aceasta responsabilitate si incercam sa preparam meniuri sanatoase pentru binele familiei in general. Si el vine obosit de la serviciu si il astept cu un morcov frumos taiat rondele si un iaurt. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de fericit ar fi si cam cat de mult mi-ar multumi. Nu mi-ar reprosa nimic dar il si vad cu tigaia sfaraind, improscand ulei peste tot pentru a-si face ochiuri cu jumere. Groaznic. Si uite asa, o intentie buna se poate transforma intr-o otravire aproape intentionata (din punctul lui de vedere).
Totul suna frumos in teorie. Cei doi se hotarasc sa manance sanatos de maine. Aplica sisteme de pedepse si de recompense. Cat de hotarat ar trebui sa fie celalalt cand unul greseste si se scuza si promite ca nu va mai face niciodata? il ierti azi, te iarta maine si nu ai rezolvat nimic. Trebuie ca cei doi sa fie intr-adevar determinati sa manance sanatos si atunci nu va mai fi nevoie de nici un artificiu pentru a se tine de treaba, va fi suficienta doar ambitia si vointa celor doi.
Sfatul meu este sa discutati sincer si direct, sa va stabiliti prioritatile si tu, care prin nu stiu ce edict invizibil ai fost condamnata la a te ocupa de bucatarie, sa incerci sa ii gatesti cat se poate de sanatos tinand totusi cont de gusturile si preferintele lui. De asemenea, incercati sa nu sariti peste micul dejun si sa nu va culcati imediat dupa cina. Nu faceti excese de nici un fel, faceti miscare si totul va fi minunat.

Autor:  Raluca Alupoaie