Site coolinaria.ro

Suplimentele de zinc pot trata mai usor raceala!


Suplimentele de zinc pot trata mai usor raceala! Specialisti in medicina din India au descoperit recent faptul ca intre aportul marit de zinc in alimentatie si prevenirea racelilor din anotimpul rece exista o stransa legatura si de aceea au recomandat tratarea starilor de raceala cu suplimente alimentare sau preparate bogate in zinc care sa amelioreze simtitor simptomele acestor afectiuni.

Suplimente de zinc adaugate in siropul de tuse sau in pastilele si tabletele pentru tratamentul starilor de raceala si-au demonstrat eficienta in cadrul studiilor intreprinse de specialistii indieni, iar suplimentar s-a descoperit si faptul ca pacientii care au fost tratati in acest mod au fost mai putin expusi la raceala in lunile care au urmat vindecarii lor.

Zincul este deci util nu doar ca adjuvant in medicatia pentru tratarea racelilor comune, dar stimuleaza pozitiv si sistemul imunitar astfel incat recidivele sa nu mai fie atat de prezente la persoanele care nu uita sa includa si alimente bogate in zinc in dieta lor.

Se intentioneaza ca pe viitor sa se poata produce si pune la dispozitia bolnavilor si medicamente adresate tratamentului starilor de raceala, care sa includa si suplimente optime de zinc, astfel incat pacientii sa beneficieze din plin de plusul de sanatate pe care il ofera acest mineral pentru dansii.

In produsele alimentare, zincul poate fi intalnit in proportie mai mare in scoici, carne, legume boabe, fructe de mare, cereale fortificate cu zinc, lactate si nuci si este un mineral esential pentru crestere la copii, care influenteaza in bine mirosul si gustul. Intrucat organismul nostru nu poate produce sau depozita zincul pe termen lung, consumul zilnic de alimente bogate in zinc este recomandat si de asemenea aportul de suplimente alimentare luate cu acceptul medicului de familie.

Autor:  Lucia Mihailescu