Site coolinaria.ro

Regimul Oshawa, dieta cu cereale


Regimul Oshawa, dieta cu cereale Regimul Oshawa este cel mai sever din câte am întâlnit vreodata. Dieta a fost propusa de catre doctorul George Oshawa, fondatorul macrobioticii si este una extrema care considera ca singurele alimente sanatoase sunt cerealele. Consider ca are mari sanse de a fi încercata tocmai pentru ca este atât de severa, dar si pentru ca promite pierderea a 7kg în 10 zile. Important este acum daca îti permite sanatatea si ritmul de viata sa recurgi la o astfel de solutie extrema.

Conform principiilor dietei Oshawa, trebuie sa mâncam doar alimente care se afla în echilibru cu mediul înconjurator, avem voie sa consumam alimente preparate la foc exclusiv în anotimpul rece, majoritatea produselor trebuie folosite în forma naturala, iar 70-90% din hrana sa fie compusa din cereale. În urma unui astfel de regim rezulta o detoxifiere profunda a organismului eliberând traseele energetice din corp, o îmbunatatire a digestiei, o curatare deosebita a tenului. Dieta se tine timp de 10 zile si poate fi reluata dupa o pauza de 3-5 zile. În perioada de „post” va trebui sa consumi: orez, grâu, mei, hrisca fierte, macinate, sub forma de terci (ca mamaliga) sau turtite. Nu ai voie sa asezonezi decât cu sare. Nu vei bea altceva în afara de apa plata sau de izvor.

Daca vrei sa recurgi la aceasta dieta îti oferim câteva moduri de preparare a cerealelor amintite anterior: - turtite de grâu: 500g grâu, 1 lingurita de sare grunjoasa si 150ml apa. Grâul se macina fin si se amesteca împreuna cu apa si sarea. Coca obtinuta se lasa sa se înmoaie timp de o jumatate de ora dupa care se modeleaza turtitele si se coc într-o tigaie fara ulei la foc mic; - placinta de grâu cu orez fiert: 500g faina de grâu integrala, 200g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa. Din faina de grâu si apa calduta se obtine un aluat. În timp ce framânti, fierbe orezul cu putina sare. Întinde coca pentru a obtine o foaie mai grosuta. Pune orezul la mijloc si ruleaza foaia ca un rulou. Pune-l într-o tava tapetata cu faina integrala si coace-l la foc iute timp de 10-20 de minute. - Pilaf, adica orez fiert cu putina sare; - grâu copt: graul se spala si se asaza într-o tigaie de teflon sau de fonta, presarând deasupra putina sare si adaugând apa cât sa-l acopere. Se gateste la foc iute pâna se evapora apa iar grâul se schimba la culoare. Va trebui sa amesteci în continuu. - supa de orez cu galuste de grâu: folosind faina de grâu integral, sare si apa se prepara o coca moale din care se modeleaza galustele mici care se pun în apa clocotita. Dupa ce au fiert se adauga orez sau faina de orez. - terci de grâu si orez: pe baza principiilor de preparare a mamaligutei, pune apa la fiert cu putina sare, când apa clocoteste adauga în ploaie faina de grâu integral si faina de orez. Fierbe amestecul timp de 20-30 de minute.

Mai mai ca-ti lasa gura apa când citesti astfel de retete. Consider totusi ca daca vrei într-adevar sa pierzi mai multe kilograme care îti umbresc fericirea merita sa faci acest sacrificiu, mai ales ca nu ai de suferit decât 10 zile. Ai grija însa ca nu cumva dupa acest interval atât de restrictiv sa te refugiezi în prima cofetarie si sa o lasi fara marfa.

Autor:  Raluca Alupoaie