Site coolinaria.ro

Noi sperante pentru bolnavele de cancer la san


Noi sperante pentru bolnavele de cancer la san Vinul rosu are multe proprietati benefice pentru sanatatea noastra, o serie dintre substantele continute de aceasta licoare mult-gustata de publicul adult fiind de nepretuit pentru buna functionare a organismului uman.

Recent, in Statele Unite ale Americii, o echipa de cercetatori au descoperit faptul ca unul dintre compusii vinului rosu, resveratrolul, de asemenea prezent si in afine, alune fierte sau dude rosii, poate elimina cancerul de san atunci cand se combina cu rapamicina (sirolimus), o substanta deja recunoscuta pentru activitatea sa anti-cangerigena.

In cadrul studiilor desfasurate, s-a descoperit faptul ca celulele de cancer sunt blocate de la evolutia lor prin combinatia de resveratrol si rapamicina. Rapamicina era deja folosita in acest sens, dar nu putea opri cancerul de san decat pana la un moment dat, insa aportul suplimentar de resveratrol a facut posibila blocarea completa a dezvoltarii celulelor canceroase.

Pe viitor se asteapta ca si resveratrolul alaturi de rapamicina sa isi ocupe locul in cadrul tratamentelor de vindecare a cancerului de san deocamdata totul aflandu-se in faza de cercetare. Persoanele care iau insa rapamicina pot introduce la dieta un pahar de vin rosu, afine rosii sau un bol de alune fierte, toate acestea continand niveluri mari de resveratrol, care in combinatie cu rapamicina ar putea avea rezultate superioare in cadrul unui tratament anti-cancer.

Ca alternative la chemoterapia traditionala, cele doua substante amintite mai sus sunt unele dintre cele mai revolutionare cunoscute pana in prezent si cu sanse bune de vindecare a cancerului de san. E bine deci sa ne intrebam medicul specialist daca nu putem si noi sa le introducem ca adjuvante la tratamentul nostru obisnuit, bucurandu-ne astfel de un plus de sanatate si, de ce nu, de vindecarea completa a bolii noastre.

Autor:  Lucia Mihailescu