Site coolinaria.ro

Ati servit vreodata bere de capsuni?


Ati servit vreodata bere de capsuni? Unul dintre cele mai surprinzatoare sortimente de bere care a ajuns sa fie comercializat pe piata europeana este berea de capsuni, care se produce nu prin fermentarea capsunilor, asa cum s-ar crede ci doar prin aromatizarea berii obisnuite cu extract natural de capsuni. Dulceata capsunilor se impaca de minune cu gustul amar al berii si astfel aceasta bautura poate fi savurata de mai toata lumea, chiar si de catre aceia care de obicei nu prea servesc bere.

Un fapt util de stiut, berea de capsuni poate fi preparata si acasa, dar va fi nevoie atat de echipament profesional cat si de multa rabdare deoarece berea astfel preparata trebuie mai intai lasata pentru ceva vreme sa se patrunda bine de aroma capsunilor pentru ca altfel degeaba mai adaugam extract din capsuni daca vrem sa consumam berea pe loc.

La prepararea berii de capsuni se folosesc aceleasi ingrediente cerute de prepararea berii obisnuite (drojdie, malt, apa, hamei) doar ca suplimentar se va adauga si un fel de piure de capsuni bine spalate care vor da la final aroma mult dorita si vor face berea ceva mai placuta la gust, lucru dorit in special de catre cei care nu se impaca prea bine cu gustul amar al berii normale.

Dupa prepararea berii de capsuni, aceasta va trebui lasata cel putin 3-4 zile intr-un tanc special si abia apoi imbuteliata si buna pentru consum. Nu este deci vorba despre un proces de productie foarte simplu sau la indemana oricui, dar rezultatele sunt exceptionale, confirmate si de cererea crescuta inregistrata in prezent pe piata vestica.

Berea de capsuni poate fi mai slab alcoolizata sau nu, in functie de preferintele cumparatorilor si de posibilitatile producatorului de bere, dar gustul ramane la fel de original si atragator indiferent de cat alcool contine acest sortiment de bere.

In Romania inca nu se poate spune ca s-ar promova acest tip de bere, dar persoanele care au vizitat Belgia, Olanda sau Anglia si au gustat bere de capsuni pot depune marturie ca gustul sau este unul placut si ca poti chiar sa devii dependent de acest tip de bere daca este si bine preparata.

Pentru mai multe informatii atat despre furnizorii de bere de capsuni din Europa cat si despre procesul in sine de fabricare a acestui sortiment de bere puteti consulta mediul electronic unde veti gasi deopotriva tutoriale utile precum si adrese unde sa aflati mai multe despre acest subiect.

Autor:  Lucia Mihailescu