Site coolinaria.ro

Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme!


Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme! Ingeniozitatea in bucatarie este de dorit atunci cand nimeni nu vine sa ne ajute sa gasim solutii bune pentru depozitarea alimentelor in conditii excelente si pentru mai multa vreme.

Mucegaiul, germenii sau actiunea factorilor de mediu vor fi reduse simtitor prin apelul la formule inteligente de tipul celor prezentate in randurile urmatoare:

- branzeturile pot fi pastrate invelite ermetic in folii de aluminiu pentru mai multa vreme, folia de plastic contribuind la aparitia mucegaiului, dar nu si cea de aluminiu;

- bananele se pastreaza mai bine daca sunt separate din manunchi si depozitate separat;

- usturoiul plasat "strategic" printre alte legume ajuta la conservarea lor corecta pe termeni mai indelungati;

- ceapa este mai proaspata la gatit si mai putin intensa daca se tine in apa rece dupa ce a fost curatata de coaja; la fel stau lucrurile si cu cartofii;

- painea care s-a intarit, biscuitii sau alte produse de bacanie si de patiserie care sunt prea dure pot fi "improspatate" prin expunere la abur si apoi date la cuptor in tava pentru cateva minute bune; la fel se poate proceda si pentru prepararea de crutoane;

- condimentele proaspete si ierburile aromate se pastreaza mai multa vreme plasate buchet in pungi de plastic sigilate si lasate la congelator;

- legume precum morcovii, ridichile sau telina isi recapata vitalitatea daca sunt plasate mai intai in apa foarte rece impreuna cu o felie de cartof crud;

- sampania rasuflata, berea sau sucurile acide primesc un plus de prospetime daca se lasa inchise etans pentru 1-2 ore cu niste boabe de stafide;

- ciupercile isi pastreaza prospetimea daca sunt invelite separat in hartie de bucatarie si abia apoi plasate la rece;

- produsele de bacanie mai toate se mentin vreme indelungata daca sunt pastrate in ambalaj bine sigilat, unde nu poate patrunde oxigenul; odata deschis un pachet, cutie, conserva sau alt produs similar acesta trebuie consumat repede sau sigilat din nou foarte bine astfel incat sa se previna patrunderea oxigenului.

Autor:  Lucia Mihailescu