Site coolinaria.ro

Bauturi alcoolice indicate pentru cei care se afla la cura de slabit


Bauturi alcoolice indicate pentru cei care se afla la cura de slabit Curele de slabire si alcoolul nu se impaca deloc bine, este un fapt cunoscut de mai toata lumea, dar e bine de stiut si faptul ca exista din fericire si unele bauturi alcoolice care nu impieteaza cu mult la o dieta de slabit si care pot fi deci introduse ocazional la masa fara teama ca astfel va fi perturbat regimul nostru alimentar.

Alcoolul de regula este asimilat foarte rapid de catre organismul nostru in defavoarea altor nutrimente si de aceea nu prea este indicat sa il servim inainte de masa ci la cateva zeci de minute dupa sau intre mese pentru ca altfel vom putea experimenta o activitate mai scazuta a ratei metabolismului, lucru negativ pentru dietele de slabire.

La o dieta de slabit, cele mai prietenoase bauturi alcoolice sunt cele cu continut redus de carbohidrati, iar aici putem aminti atat vinul rosu cat si vinul alb demisec sau sec, care contin relativ putini carbohidrati daca sunt preparate in mod onest si nu prin suplimentare cu zahar. Berea slab alcoolica de asemenea este saraca in carbohidrati insa berea neagra nu si de aceea acest sortiment ar trebui evitat constant.

Dintre bauturile spirtoase, romul, whiskey, scotchul, vodka, tequila si in general orice bautura alcoolica simpla, fara zahar sau indulcitori naturali, sunt sarace in carbohidrati, dar nu la fel va sta situatia cu lichiorurile, coctailurile, preparatele tip punch sau spirtoasele care contin zahar in cantitati diverse.

La curele de slabit sunt deci complet de evitat vinurile dulci pentru desert, bauturile alcoolice fructate, berea neagra, lichiorurile si orice sortiment de spirtoase preparate cu suplimente de zahar sau indulcitori de alta natura. Ideal este ca alcoolul sa nu fie deloc prezent la o dieta de slabit insa daca se doreste sa se consume si alcool atunci este bine sa se opteze intotdeauna pentru sortimentele descrise mai sus.

Autor:  Lucia Mihailescu