Site coolinaria.ro

Ciupercute consistente pentru o primavara sanatoasa!


Ciupercute consistente pentru o primavara sanatoasa! A venit primavara si odata cu acest sezon se diversifica si oferta de ciuperci de pe piata agro-alimentara din Romania. Un aliment relativ usor si simplu de preparat, ciupercile ne vor oferi mai ales pe durata postului religios multe nutrimente de valoare, dar si o schimbare foarte binevenita de gust, care sa alterneze fericit mesele obisnuite de legume si cereale.

Din punct de vedere nutritional, ciupercile ne ofera indiferent de varietatea din care provin multe vitamine din gama B, fibre alimentare, dar si minerale de exceptie precum magneziul, fosforul, potasiul sau seleniul. Ciupercile nu contin grasimi, colesterol sau sodiu si pot fi preparate in cele mai variate moduri cu putinta, unii utilizandu-le pe buna dreptate in loc de soia, ca o alternativa inspirata si sanatoasa la preparatele din carne.

Pe piata noastra, cele mai cunoscute sortimente de ciuperci care vor fi disponibile in aceasta primavara sunt ciupercile Champignon, care seamana cu niste bulgari de nea, ciupercile Pleurotus, care au palarii largi si sunt carnoase, dar si galbiori sau alte tipuri de ciuperci de padure atat in stare proaspata cat si conservate.

Pentru a va bucura din plin de toate avantajele oferite prin consumul de ciuperci nu uitati sa le alegeti cu predilectie pe cele mai micute si nu pe cele mai largi si de asemenea nu va sfiiti sa le si mirositi inainte de a le cumpara deoarece ciupercile de calitate superioara au si un miros mai placut decat ciupercile fade produse cine stie pe unde si de catre cine.

Intrucat branza si ouale nu vor putea fi utilizate pe perioada postului ca ingrediente culinare, ciupercutele le veti putea prepara de preferat la cuptor cu sau fara sos de rosii, sos alb simplu sau maioneza vegetala, dupa gustul si preferintele voastre aparte. Din unele ciuperci se pot prepara chiar si chiftelute sau snitele, iar altele sunt numai bune pentru sarmalute, tocanite si, in general, preparate dintre cele mai cautate si mai delicioase. Va dorim deci o primavara plina de arome placute si, bineinteles, pofta mare!

Autor:  Lucia Mihailescu