Site coolinaria.ro

Scortisoara combinata cu mierea de albine ajuta la curele de slabit!


Scortisoara combinata cu mierea de albine ajuta la curele de slabit! Pudra proaspat macinata de scortisoara in combinatie cu mierea de albine incep sa atraga tot mai mult atentia medicilor si a nutritionistilor prin calitatile de exceptie pe care il poate avea acest amestec pentru ameliorarea unor multiple probleme de sanatate.

Foarte popular in prezent este asa-numitul ceai de slabit din miere de albine si scortisoara pudra care se prepara dintr-un amestec de 1/2 lingurita scortisoara proaspat macinata si o lingurita de miere, care se fierb in 250ml de apa dupa care se strecoara si se bea in doua reprize, adica cu 30 de minute inainte de micul-dejun si apoi seara, cu 30 de minute inainte de culcare.

Se crede ca ceaiul astfel preparat poate bloca procesul de depunere a grasimilor si astfel se pot obtine rezultate bune la dieta de slabit, pierzandu-se si pana la 2-3 kilograme pe saptamana fara schimbari majore in alimentatia zilnica.

Grasimea depusa de burtica se pare ca este prima tinta a ceaiului de scortisoara si miere de albine, de aici urmand sa se piarda cel mai mult in greutate in urma unui proces care deocamdata nu si-a gasit o explicatie stiintifica bine argumentata.

Cel mai eficient sortiment de scortisoara pentru curele de slabit se crede ca este cel cultivat in Sri Lanka, numit "scortisoara de Ceylon", destul de greu de procurat in Romania, dar chiar si scortisoara chinezeasca sau cea indoneziana, mult mai prezente pe piata alimentara sunt utile din acest punct de vedere.

La fel de eficiente sunt cele doua alimente combinate si pentru prevenirea bolilor de inima sau reducerea colesterolului, in acest caz putandu-se consuma de-a dreptul amestecul de scortisoara si miere de albine fie cu ajutorul unei lingurite, fie unse pe paine. Cu doua portii zilnice de cate 1/2 lingurita scortisoara pudra si 1 lingurita de miere de albine vasele de sange vor fi mai puternice si mai flexibile, iar colesterolul rau in scadere.

Amestecul de scortisoara si miere de albine a mai fost utilizat cu succes si pentru stimularea cresterii parului (extern - 1 lingura miere de albine + 1 lingura de ulei de masline cald + 1 lingurita scortisoara - cu acest amestec se maseaza scalpul cu 15 minute inainte de dus), pentru infectiile urinare, durerile de dinti, raceala, adjuvant in tratamentul cancerului, stimularea sistemului imunitar si asa mai departe.

Pana in prezent nu s-au intreprins decat putine studii medicale pentru testarea acestui amestec de scortisoara si miere de albine cu metode stiintifice, dar rezultatele obtinute pana acum sunt incurajatoare, aratand faptul ca cele doua substante au un impact mult mai bun asupra sanatatii omului combinate decat administrate separat.

Efecte secundare practic nu exista si deci merita sa ne incercam si noi norocul cu introducerea la dieta de cantitati moderate de scortisoara si miere de albine in amestecuri diverse (dar nu mai mult de 1 lingurita scortisoara pudra pe zi in combinatie cu 2 lingurite de miere de albine, fie vorba despre ceaiuri de slabit sau portiile servite ca atare).

Autor:  Lucia Mihailescu