Site coolinaria.ro

Cum sa introducem ouale la o dieta de slabit?


Cum sa introducem ouale la o dieta de slabit? Paradoxal, dar cercetari de data recenta ne arata ca putem slabi daca adoptam o dieta pe baza de oua, multe celebritati reusind sa dea jos mai multe kilograme in acest mod, consumand in jur de 8 oua proaspete pe zi, pe perioade destul de lungi, de luni de zile.

Oaule ajuta organismul sa atinga satietatea foarte usor si de aceea, daca sunt consumate la micul-dejun, la masa de pranz nu va mai fi nevoie sa se gateasca un meniu bogat, fiind de ajuns sa mananci o portie de piept de pui la gratar sau altceva la fel de usor pentru a te satura la masa principala a zilei.

La dieta pe baza de oua, seara nu se recomanda consumul acestora, dar ele pot fi introduse pe parcursul zilei, gatite in forme diferite si provenind obligatoriu din surse de incredere, care sa garanteze prospetimea lor. Proteinele si celelalte nutrimente obtinute prin consumul de oua sunt de foarte buna calitate, organismul putand sa isi procure mai usor astfel substantele necesare, dar fara a inregistra cresteri in greutate.

Odata ce se opteaza pentru o dieta de slabit pe baza de oua, consumul de carne se va reduce automat deoarece doar ouale singure sunt suficiente pentru a se potoli simtitor apetitul alimentar si a se procura proteinele si alte substante de maxima importanta pentru mentinerea ratei metabolice la cote multumitoare.

In paralel cu consumul marit de oua, o astfel de dieta de slabit presupune, la fel ca si in cazul dietei Atkins, o reducere simtitoare a carbohidratilor la dieta fiind de aceea recomandate legumele si fructele care contin putini carbohidrati si de asemenea sucurile naturale care sa insoteasca mesele pe baza de oua, fie dimineata, fie la pranz.

Pe langa oua, se poate consuma uneori si carne de pasare la gratar sau carne slaba la gratar pentru a se obtine proteinele necesare arderilor crescute din organism, dar painea alba, pastele, orezul sau cartofii trebuie eliminate aproape complet de la o astfel de dieta. De asemenea consumul de painea integrala trebuie redus la cateva felii pe zi deoarece si aici se regasesc carbohidrati din belsug.

Consumul marit de oua la dieta de slabit poate si chiar este recomandat sa fie insotit de un aport marit de suc de grapefruit sau fructe de grapefruit (1/2 fruct la fiecare masa) deoarece se crede ca grapefruitul contribuie si acesta la scaderi simtitoare in greutate daca se introduce in mod serios la o dieta echilibrata.

Spanacul, salatele si alte zarzavaturi verzi si proaspete pot fi consumate la discretie insa cu atentie la controlul portiilor, iar grasimile vegetale trebuie introduse cu mare moderatie deoarece pot da complet peste cap obiectivele la dieta. Exercitiul fizic este recomandat, dar nu si obligatoriu deoarece studiile stiintifice arata ca ouale servite in loc de carne promoveaza deseori scaderi bune in greutate.

Pentru a se evita efectele secundare cauzate de consumul crescut de oua, nutritionistii recomanda introducerea la dieta si de ceaiuri de plante care sa previna aparitia constipatiei, a balonarii sau a respiratiei grele. Alaturi de apa si sucul de fructe, acestea vor ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si vor fi de folos si pentru eliminarea mai rapida a toxinelor din organism.

Tot nutritionistii atrag de asemenea atentia ca o dieta de slabit pe baza de oua nu ar trebui sa fie tinuta pentru mai mult de 14 zile din cauza posibilitatii aparitiei unui deficit de nutrimente, existand totusi si persoane care pretind ca au tinut aceasta dieta chiar si pentru 6 luni sau mai mult, pierzand astfel multe kilograme. Nu e bine sa se prelungeasca insa aceasta dieta, iar o atentie marita trebuie acordata si la sursa de unde se procura ouale care trebuie sa fie proaspete si de calitate garantata.

Autor:  Lucia Mihailescu