Site coolinaria.ro

Trucuri culinare pentru persoanele singure


Trucuri culinare pentru persoanele singure Persoanele singure nu au o motivatie puternica pentru a gati mese laborioase, dar ustensilele de gatit potrivite si unele trucuri culinare menite sa faca gatitul mai placut si mai rapid pot compensa aceasta lipsa de motivatie astfel incat sa fie posibila servirea mesei in cele mai bune conditii chiar si pentru aceasta categorie de persoane.

Multe dintre metodele de gatit comune tuturor bucatarilor pot fi folosite cu maximum de confort si de cei care locuiesc singuri insa va fi acum nevoie si de unele artificii culinare inteligente care sa transforme gatitul intr-o activitate simpla, sanatoasa si lipsita de stres

1. O selectie atenta de oale si tigai solide pentru gatit este garantia succesului in cazul persoanelor singure. Acestea nu trebuie sa fie obligatoriu de ultima generatie ci doar construite din materiale rezistente la temperaturile inalte si usor de curatat. Fonta si inoxul sunt pe departe cele mai bune alegeri.

2. Mai multe ibrice si vase special destinate incalzirii apei sunt esentiale in bucatarie, apa fiarta fiind foarte frecvent utilizata atat la gatit cat si la alte operatiuni casnice. Pe langa ibricul pentru cafea trebuie deci sa fie procurate si alte recipiente, inclusiv un ceainic solid si usor de manevrat.

3. Pentru un gatit relaxant, in bucatarie ar trebui sa se afle si un aparat de radio sau un player pentru muzica care sa schimbe atmosfera pe durata gatitului.

4. Intrucat persoanele singure nu se prea evidentiaza prin inspiratie de tip culinar, cartea de bucate este obligatoriu de introdus in bucatarie, iar recipientele si ustensilele de procesat si pregatit masa trebuie sa fie prezente, foarte utile putand sa se dovedeasca si seturile complete pentru masurat ingredientele si de asemenea temporizatorul de gatit.

5. Camara de alimente si frigiderul trebuie intretinute impecabil, iar cumparaturile facute pentru cel mult o saptamana de zile deoarece o persoana singura nu trebuie sa gateasca mult ca sa nu faca risipa si de aceea nu are nevoie sa isi umple frigiderul sau camara cu tot felul de produse convenabile ca pret, dar care risca sa ramana uitate prin camara sau prin frigider.

6. O atentie speciala la gatit trebuie acordata dozarii condimentelor si de aceea este ideal daca se poate procura un set complet pentru condimente unde sa fie pastrate pentru perioade mai mari de vreme tot felul de condimente uscate care ajuta foarte mult la gatitul zilnic. Suplimentar, nici ierburile aromate nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, cele mai bune fiind bineinteles cele proaspete.

7. Hota de bucatarie este un ajutor de nadejde la gatit si chiar daca iti zici ca nu e neaparat nevoie de acest dispozitiv in bucataria ta este totusi bine sa fie instalata si o hota in bucatarie.

8. Ouale, branzeturile, lactatele si cantitati moderate de carne ar trebui sa se afle mereu la dispozitie deoarece asemenea alimente pot sta la baza unor preparate simple si sanatoase de unde sa nu lipseasca desigur nici legumele, cerealele sau grasimile sanatoase.

9. Foarte importante la gatit sunt si cutitele bine ascutite pentru operatiuni diverse, dar si ustensilele din lemn care protejeaza multumitor recipientele de gatit.

10. In sfarsit, suprafata pentru gatit si fundurile de tocat trebuie sa fie din materiale de cea mai buna calitate, rezistente si usor de curatat pentru a economisi timp la gatit si a oferi un confort sporit pe toata durata folosirii lor.

Cum iti asterni, asa dormi, este o zicala veche a romanilor, iar in bucatarie chiar nu se va dormi daca totul este la indemana si gatitul poate decurge in termeni multumitori. Chiar si persoanele singure isi pot prepara mese echilibrate in nutrimente fiind pentru aceasta nevoie doar de putina bunavointa si de ustensile bune si complete pentru gatit.

Autor:  Lucia Mihailescu