Site coolinaria.ro

Leucina programeaza organismul pentru scaderi bune in greutate


Leucina programeaza organismul pentru scaderi bune in greutate Leucina este unul dintre amino-acizii care nu poate fi produs de catre organismul uman si care se obtine exclusiv din alimente sau suplimente alimentare, avand un bun rol pentru accelerarea sintezei proteinelor si promovarea scaderilor sanatoase in greutate.

Cresterea masei musculare este determinata de aportul de leucina din alimentatie si de asemenea refacerea la nivel celular si reglarea arderilor metabolice sunt normalizate de aceasta substanta foarte importanta pentru sanatatea omului.

In cadrul mai multor studii intreprinse in ultimii ani, s-a avansat si ideea introducerii leucinei la dieta sub forma de supliment alimentar pentru persoanele supraponderale, crezandu-se ca astfel se vor putea obtine scaderi bune in greutate in timp relativ scurt. Leucina promoveaza arderea mai rapida a caloriilor si de aceea s-a si avansat aceasta teorie cu sanse mari de succes in prezent gratie ultimelor descoperiri din acest domeniu.

Leucina pare a fi implicata in mai toate procesele care privesc metabolismul uman, iar importanta sa pentru dieta noastra abia incepe sa fie descoperita si valorificata de foarte putina vreme. Alimente precum nautul, soia, carnea de vita, pestele, ouale, semintele de in si de susan, alunele si nucile, sparanghelul sau laptele contin leucina in cantitati mai mari si trebuie introduse la dieta noastra mai ales atunci cand dorim sa pierdem in greutate.

Pentru curele de slabit, suplimentele de leucina sau mesele bogate in aceasta substanta trebuie servite dupa ce se face exercitiu fizic sau un efort fizic prelungit astfel incat beneficiile oferite sa fie maxime. Doza zilnica recomandata este de 5 grame de leucina de doua ori pe zi, dimineata si dupa-amiaza, astfel putand sa se obtina rezultate mai bune la o dieta de slabit.

Autor:  Lucia Mihailescu