Site coolinaria.ro

Madonna isi mentine corpul tanar urmand principiile dietei macrobiotice


Madonna isi mentine corpul tanar urmand principiile dietei macrobiotice Vegetarianism, fitoestrogeni si grasimi sanatoase in cantitati limitate, acesta este secretul frumusetii si al tineretii, cel putin in ce o priveste pe Madonna si alte vedete de talia sa care au adoptat fara rezerve dieta macrobiotica tocmai pentru ca li se potriveste atat de bine si pentru ca inglobeaza principii alimentare sanatoase precum cele amintite anterior.

Dieta macrobiotica este bogata si in fibre alimentare care provin preponderent din legume, fructe si cereale integrale, aici insa fiind recomandat sa se exercite moderatie la introducerea de cereale si paste integrale sau alte substitute ale acestora si sa se puna accentul mai degraba pe fibrele alimentare din legume si fructe pentru a se preveni cresterile in greutate care pot fi generate de aportul marit de cereale la dieta.

Initiata de japonezul George Ohsawa si cunoscand in timp mai multe versiuni, dieta macrobiotica propune un plan alimentar echilibrat unde legumele, inclusiv cele boabe ocupa aproximativ 35 de procente la prepararea meselor zilnice, iar servirea de supe consistente peste zi este incurajata si stimulata prin produse specifice, macrobiotice.

Vitaminele din gama B, vitaminele C si E, zincul, seleniul si multe alte minerale si vitamine vor putea fi usor procurate printr-un asemenea plan alimentar insa exista si critici care arata ca in special proteinele, vitamina B12, magneziul si calciul vin in cantitati prea mici pentru a se discuta despre o dieta cu adevarat echilibrata. De aceea, trebuie identificate surse valabile si pentru aceste nutrimente daca se doreste adoptarea unei diete macrobiotice.

Pentru Madonna, ea fiind si ceva mai in varsta in prezent, si de asemenea pentru alte staruri din generatia sa, dieta macrobiotica se dovedeste a fi de un real folos, bineinteles aceste femei bucurandu-se si de asistenta unor nutritionisti profesionisti care sa poata prevedea orice dezechilibru de natura alimentara si sa il preintampine cu mici schimbari in meniurile zilnice.

Controversata si in prezent, dieta macrobiotica poate fi o adevarata sursa de sanatate pentru anumite categorii de persoane, dar din pacate este o dieta conditionata si de gama de produse macrobiotice, nu usor de gasit intotdeauna si nici de calitate garantata intotdeauna. Persoanele care isi pot insa permite sa isi procure ingrediente de prima calitate si care beneficiaza si de sfaturile unui nutritionist pot adopta cu incredere aceasta dieta deoarece este utila si previne cu succes efectele inaintarii in varsta sau alte probleme de sanatate cu substrat alimentar.

foto Northfoto

Autor:  Lucia Mihailescu