Site coolinaria.ro

Cum decoram bucataria pentru un look prietenos si functional?


Cum decoram bucataria pentru un look prietenos si functional? Echilibrul estetic in bucatarie este resimtit chiar de la intrare de orice persoana, cu sau fara experienta in amenajare de interioare, si de aceea gospodinele cu pretentii fac tot posibilul pentru a-si utila si decora spatiul de gatit la superlativ, nedorind sub nici o forma sa se faca de rusine atunci cand primesc cate o vizita inopinata a unei persoane straine.

Exista chiar si o diferentiere a bucatariilor dupa gen, unele putand fi mai degraba masculine, adica simple si functionale, iar altele mai degraba feminine, aici intervenind si culoarea, micile artificii de lumina si un fel de abundenta care se regaseste inclusiv prin accesoriile diverse de bucatarie.

In general, pe la noi, din motive de spatiu, se opteaza pentru un hibrid intre bucataria masculina si cea feminina, facandu-se o serie de compromisuri, iar rezultatele sunt uneori deosebite si alteori abia satisfacatoare. Prin respectarea unor pasi simplu de urmat, se pot totusi imbunatati lucrurile inspre foarte bine daca:

1. Se urmareste o culoare predominanta, care sa constituie un fel de motiv pentru bucataria noastra. Culorile vii si calde, vesele nu trebuie sa fie dominante, dar pot fi si acestea folosite pentru a inviora bucataria.

2. Copilaria si spiritul naiv pot fi deseori prezente in bucatariile noastre prin tot felul de accesorii insa mai important va fi daca se vor prefera accesoriile din oferta moderna pentru bucatarie, care promoveaza des motivele florale, fructele sau doar simplitatea alb-negrului.

3. Combinand functionalitatea cu esteticul, tot din gama de accesorii moderne de bucatarie se pot achizitiona seturi complete pentru depozitat condimentele, seturi pentru cutite, suporturi pentru buretii de chiuveta, prosoape etc. Acestea vor trebui sa aiba ceva din culoare dominanta a bucatariei si sa fie amplasate exact acolo unde oricine se asteapta sa le gaseasca.

4. Spatiul unde se prepara masa, locul de deasupra chiuvetei sau spatiul de depozitare trebuie si acestea sa vina in forme functionale, moderne, dar si particularizate dupa preferintele personale si dimensiunile efective ale bucatariei. Este probabil partea cea mai dificila cand vine vorba de amenajarea bucatariei, tot aici trebuind investiti si mai multi bani pentru rezultate multumitoare.

Multe persoane reusesc in acest mod sa isi pregateasca o bucatarie de toata frumusetea, planuind, amenajand, stricand si iar asezand totul pana ce obtin efectele dorite, iar aceasta nu poate fi decat spre lauda unor asemenea persoane. Nu e nici atat de dificil, dar nici usor si acesta este motivul pentru care merita sa consulti mai inainte orice sursa de inspiratie pentru ca niciodata nu stii de unde poti afla si cate ceva nou, numai bun de introdus si in bucataria ta.

Functionalitatea primeaza totusi in fata esteticului atunci cand vine vorba despre lookul ales pentru bucataria noastra si de aceea nu trebuie sa ne temem de compromisuri ci sa mizam pe functionalitate, urmand ca mai tarziu sa gasim si formule bune pentru a inviora bucataria.

Autor:  Lucia Mihailescu