Site coolinaria.ro

In traditia feng shui gatitul poate aduce si sanatate, dar si belsug in casa


In traditia feng shui gatitul poate aduce si sanatate, dar si belsug in casa Plita de gatit, inima bucatariei, reprezinta in traditia feng shui locul de unde poate veni norocul si prosperitatea pentru intreaga familie si de aceea nimic saracacios nu trebuie sa se afle in apropierea sa (sau a aragazului), iar plita trebuie sa straluceasca mereu de curatenie.

Astfel se asigura o buna curgere a energiilor vitale si in bucatarie, aceste energii urmand sa incarce pe fiecare dintre membrii familiei cu ceva pozitiv, daca se respecta regulile, sau cu ceva negativ, daca se neglijeaza aceste reguli. Din bucatarie, energiile acestea benefice sau malefice pot apoi curge si in restul locuintei, fiind deci important sa acordam atentie la aceste aspecte daca este sa dam crezare vechii arte feng shui.

Inclusiv mancarea preparata sau depozitata in bucatarie nu trebuie sa arate saracacios, sa fie lasata la intamplare pe masa sau sa fie preparata cu ingrediente ieftine, de calitatea a doua. Totul trebuie asezat si preparat intr-o armonie desavarsita, astfel punandu-se bazele unei colaborari fructuoase intre noi si energiile aflate in miscare in locuinta noastra.

Pentru efecte maxime, plita de gatit nu trebuie niciodata plasata intr-un colt al bucatariei sau in apropierea ferestrelor, iar mobilierul de bucatarie trebuie de asemenea amplasat astfel incat sa fie data impresia curgerii, pentru a se incuraja libera circulatie a energiilor prin aceasta camera. Similar, bucatarul insusi trebuie sa se poate misca cu maxima usurinta, orice obstacol putand altera fluxul bun de energii, umbrind incetul cu incetul toate eforturile laudabile din trecut.

Bineinteles, apa si focul nu se vor afla alaturi niciodata si de aceea aragazul/plita nu trebuie plasat in apropierea chiuvetei sau a frigiderului ori a ferestrelor. Chiuveta insa poate sa se afle langa ferestre, iar frigiderul poate fi pozitionat pe latura opusa plitei/aragazului. Astfel se evita conflictele, lucru favorabil si pentru imbunatatirea relatiilor dintre membrii familiei.

Pentru noroc si prosperitate maxime trebuie depuse eforturi in directia amenajarii impecabile a spatiului din bucatarie, totul urmand sa dea impresia de fluiditate si largime, fapt perceput de catre energiile din locuinta noastra ca un semn al bogatiei, care ne va fi intors apoi prin curgerea armonioasa a acelorasi energii inspre toti membrii familiei.

Intr-un fel, tot ceea ce facem, facem pentru propriul nostru bine si nu pentru a respecta niste principii ciudate de amenajare interioara si de aceea daca ne dam silinta nu se poate sa nu obtinem si niste avantaje imediate, fie vorba despre putin mai mult confort sau chiar si despre putin mai mult noroc pentru ca, vorba romanului, norocul si-l mai face omul si cu mana sa...

Autor:  Lucia Mihailescu