Site coolinaria.ro

Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate


Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate - Pentru un plus de sanatate, putem ingrosa uneori supele sau sosurile si cu fulgi de ovaz si nu doar cu faina alba sau cu malai;

- Ghimbirul si curcuma sunt condimente aproape necunoscute romanilor insa ar trebui introduse mai des la gatit deoarece sunt si foarte bune antiinflamatoare;

- Salatele si alte preparate tip aperitiv se pastreaza mai proaspete daca frapam adecvat recipientul in care le vom servi;

- Ciupercile ar fi consumate mai des daca nu ar fi atat de usor perisabile. Se pot insa pastra in pungi de hartie la rece unde vor rezista mult mai bine pentru cateva zile;

- Varza, conopida sau alte legume pline de sulf pot fi gatite fara stres si "fara miros" daca se adauga in apa lor si cate una-doua frunze de dafin;

- Carnea tocata este mult mai gustoasa si mai sanatoasa daca o gatim in prezenta unui morcov feliat mare care sa absoarba multe dintre grasimile din carne. La final, morcovul se inlatura, iar carnea poate fi folosita pentru preparatul dorit;

- Coriandrul proaspat este o binecuvantare pentru fiecare masa, dar si boabele de coriandru pot fi utilizate la fel de bine, parfumand si eliminand multi germeni si toxine din mancarea noastra;

- Apa fierbinte este deosebit de utila la gatit, aproape orice leguma sau fruct care este oparit aici pentru cateva minute scurte fiind mult mai usor de curatat de pielita dupa aceea;

- Inainte de a praji ceva in tigaie, este suficient sa presaram putina sare pe fund pentru a opri apoi uleiul incins sa ne stropeasca;

- Pestele la prajit nu se mai desprinde si este si simplu de pus pe platoul de servit daca se gateste asezat pe panza de tifon sau alt material similar;

- Apa ramasa de la fierberea cartofilor, racita la temperatura camerei este un adaos pretios pentru plantele de apartament;

- Carnea congelata se fragezeste mai repede daca este stropita cu una-doua linguri de otet.

Autor:  Lucia Mihailescu