Site coolinaria.ro

Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanatatii intestinelor noastre


Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanatatii intestinelor noastre Consumate cu moderatie si alternate cu scurte perioade de detoxifiere, proteinele animale nu ne pot face decat bine, organismul nostru folosindu-le din plin pentru procesele sale vitale insa atunci cand se face abuz de aceste substante lucrurile nu mai stau deloc asa, intestinele noastre fiind primele care sa aiba mult de suferit din aceasta pricina.

Recent, un studiu medical intreprins in Franta si avand ca subiecti zeci de mii de femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 65 de ani a demonstrat fara putinta de tagada faptul ca intestinele femeilor care au consumat carne in mod regulat erau mult mai expuse inflamarii si bolii decat intestinele altor femei care nu au consumat carne decat sporadic sau chiar deloc.

Nu doar carnea de pasare, de porc sau cea de vita poate incarca intestinele cu toxine si resturi alimentare greu de eliminat, dar si carnea de peste prezinta aceleasi caracteristici, in cadrul procesului de digestie si eliminare a hranei formandu-se prin consumul de carne o serie de compusi toxici care pot in timp rani intestinele.

Cercetatorii nu recomanda eliminarea definitiva a carnii de la dieta, proteinele animale fiind substante necesare organismului nostru, dar ei sugereaza totusi moderatia, fiind bine sa se introduca si mese de carne la dieta insa nu mai des de doua ori pe saptamana. Necesarul de proteine poate fi suplinit in rest si prin apelul la proteinele vegetale, care chiar daca nu sunt complete pot fi mai sanatoase pentru intestinele noastre.

Din fericire, in ultima vreme tot mai multe femei consuma carne din ce in ce mai rar, apeland de regula la carnea de pasare sau cea de peste si doar ocazional la carnea de porc, de miel sau de vita. Este o decizie inteleapta a lor, ele bucurandu-se in acest mod de un plus de sanatate si evitand multe dintre riscurile generate prin consumul crescut de carne.

Sa ascultam deci cu totii de sfaturile medicilor si sa ne limitam mesele de carne la doua pe saptamana pentru a nu ne plange mai tarziu ca am fi putut preveni o posibila afectiune si nu am facut nimic in acest sens. Consumul marit de apa, cure regulate de detoxifiere, moderatie cu proteinele animale si multe legume si fructe proaspete la dieta, acestea sunt caracteristicile unei alimentatii stiintifice, iar cei care au ales aceasta cale sunt deja pe un drum bun, castigand probabil ani buni de viata doar prin adoptarea unei diete corecte.

Autor:  Lucia Mihailescu