Site coolinaria.ro

Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli grave


Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli grave Tot mai des savantii din medicina isi indreapta atentia catre rolul jucat de condimentele alimentare in combaterea diferitelor afectiuni specifice timpurilor pe care le traim, existand studii mai vechi care toate vorbesc despre rolul pozitiv pe care il pot avea aceste condimente in alimentatia unei persoane expusa riscului de boala.

Multe condimente si in special cele proaspete ne pot oferi un surplus de antioxidanti si alte substante benefice, cercetatorii reusind sa intocmeasca si o lista cu cele mai utile condimente de introdus la dieta celor mai multi dintre noi pentru rezultate de exceptie in ce priveste starea noastre generala de sanatate:

- Busuiocul proaspat este incarcat cu vitamine si minerale si ne poate proteja de efectele radiatiilor de tot felul;
- Ghimbirul este un condiment cu proprietati antiinflamatoare si antivirale si se poate consuma in cantitati moderate pe termen lung;
- Schinduful scade colesterolul din sange si reduce inflamatiile din organism;
- Patrunjelul verde si radacina de patrunjel este bogat in vitamina C si ar trebui consumat zilnic pentru beneficii maxime;
- Curcuma mai nou se crede ca ar putea bloca dezvoltarea tumorilor maligne;
- Semintele de mustar reduc colesterolul, combat inflamatiile din organism si stimuleaza in bine digestia;
- Semintele de in au proprietati multiple de sanatate si pot fi procurate la preturi foarte mici;
- Coriandrul proaspat sau boabe este un bun produs antiinflamator si antibacterian si poate inlocui deseori piperul la dieta;
- Scortisoara este un adevarat izvor de sanatate si se poate consuma sub forma de pudra sau ceai.

Multe alte condimente pot aduce mari beneficii pentru sanatatea noastra, in functie de afectiunea de care suferim la un moment dat noi putand sa le introducem la dieta pe unele si sa renuntam temporar la altele, care nu ne fac atat de mult bine.

Condimentele raman in concluzie o buna sursa de substante benefice sanatatii noastre si nu ar trebui sa uitam sa le mai si folosim la prepararea mancarii, cele mai recomandate noua fiind bineinteles condimentele proaspete, pe locul secund venind si multe dintre condimentele uscate, si acestea bune pentru sanatatea noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu