Site coolinaria.ro

Ananasul te scapa de kg in plus


Ananasul te scapa de kg in plus Fie ca o facem in interes personal, pentru a ne proteja sanatatea, sau doar din cauza presiunii sociale fiecare dintre noi la un moment dat simte nevoia sa arunce cateva kilograme de grasime nedorita la gunoi. Exista insa un fruct ce ne poate ajuta sa scapam de acest surplus nedorit intr-un timp scurt si foarte usor. Vorbesc de ananas, fructul cu o culoare asemanatoare mierii de albine, care mai ca te tenteaza sa-l savurezi de cum il vezi.

O cana obisnuita in care putem adauga bucati de ananas contine in jur de doar 75 de calorii, dar important este ca acest frunct contine substante ce ne ofera elementele esentiale pentru a nu mai simti senzatia de foame la fel de acut ca in mod obisnuit.

De aceea este un element important in ce priveste curele de slabire. Te ajuta sa inlocuiesti o masa oarecare fara ca apoi sa fii lihnita de foame si sa jefuiesti frigiderul in miezul noptii.

Fructul are insa si cateva calitati ce ii pun in valoarea calitatea de medicament naturist: - are actiune diuretica, eliminand substantele ce se gasesc mult peste cantitatea necesara; - diminueaza efectele nedorite ale celulitei; - ajuta la grabirea procesului de vindecare in cazul arsurilor si ranilor deschise; - are efect antiinflamatoriu; - hidrateaza pielea, de aceea il poti folosi si in loc de masca; - antioxidantii pe care ii contine impiedica procesul de imbatranire; - sistemul imunitar este intarit; - stimuleaza arderea grasimilor; - curata caile respiratorii. Consumul de ananas proaspat sau a sucului obtinut din acesta este recomandat deoarece va pune in miscare functii importante ce vor ajuta la tonifierea pielii, dar si la mentinerea organismului intr-un echilibru continuu.

Nu te speria de aspectul sau, atunci cand mergi la cumparaturi, este foarte usor de curatat chiar daca ai impresia ca este invelit intr-o coaja tare ca lemnul. Cu ajutorul unui cutit coaja poate fi indepartata in doar cateva minute. Ananasul este originar din Brazilia si poate ajunge sa cantareasca chiar si 5 kg. Pentru spanioli acesta reprezinta ospitalitate. Rasina din coaja ananasului poate provoca iritatii si mancarimi ale pielii, de aceea taranii plantau acest fruct in jurul casei pentru a face mai dificila misiunea hotilor.

Fie ca ne place sau nu trebuie sa ii respectam proprietatile si sa ii facem loc in meniul nostru pentru ca in locul unui pumn de medicamente tot mai gustoase sunt cateva felii de ananas.

Autor:  Raluca Rusu