Site coolinaria.ro

O lume mai buna cu dieta World Peace


O lume mai buna cu dieta World Peace Plecand de la consideratii de ordin ecologic si moral, Will Tuttle, nutritionist, pianist si fost calugar budist a creat o dieta inedita care se bazeaza in principal pe considerente de ordin umanitarian si pe compasiunea pentru toate formele de viata, ceea ce mancam cu totii zi de zi avand un impact major nu doar asupra sanatatii noastre, dar si asupra destinului planetei pe care locuim.

Intitulandu-si noua sa dieta cu termenul de "World Peace", Will Tuttle ne propune tuturor o alimentatie de tip vegetarian, el explicand in detaliu cum carnea animalelor sacrificate ne poate transmite energii negative care ne vor face ulterior sa nu ne mai bucuram de viata la fel de mult din cauza suferintei cauzate involuntar acestor animale destinate consumului uman.

Bazandu-si teoriile sale pe mai multe studii stiintifice, Will Tuttle atrage atentia in mod deosebit asupra persoanelor care consuma carne in exces, acestia expunandu-se mai rapid riscului contractarii cancerului, diabetului, bolilor articulare sau celor de inima. In contrapartida, o dieta vegetariana ne va pazi de aceste probleme fiind de mare ajutor si pentru scaderile in greutate, dar si pentru intretinerea corporala sau pentru combaterea efectelor imbatranirii.

In consecinta, militand pentru o lume in care animalele sa beneficieze de mai multa intelegere din partea omului, Will Tuttle ne recomanda alimente precum fructele si legumele, cerealele integrale, mierea de albine, nuci, seminte, orez brun, soia si tofu, paste integrale si alte produse sanatoase din surse vegetale suficient de hranitoare incat sa ne permita sa traim fericiti pana la adanci batranete.

Avand o buna experienta mistica si de viata dobandita in perioada in care s-a alaturat calugarilor Zen, Will Tuttle nu recomanda exercitiul fizic ca parte integranta din dieta World Peace, dar propune ca alternativa meditatia si tehnicile de eliminare a stresului si conservare a energiei menite sa ofere o forta vitala suplimentara prin care sa se poata face fata eforturilor intense de peste zi, atunci cand este cazul. Exista insa in cartea sa si recomandari exprese pentru seturi de exercitii menite sa elimine riscul aparitiei osteoporozei si a bolilor de inima.

Nu foarte diferita de alte diete de factura vegetariana, dieta World Peace ofera totusi o buna baza de plecare pentru toti cei care cauta inca motivatii suficient de puternice pentru a adopta o alimentatie de tip vegetarian. Pe langa ratiunile de sanatate, sugestiile autorului in plan spiritual precum si implicatiile deosebite pe care le-ar avea adoptarea pe scara larga a unei astfel de diete pentru binele animalelor sunt indeajuns de solid fundamentate incat sa atraga multi practicanti ferventi ai dietei World Peace.

Nutritionistii insa vin sa contrazica cu ceva principiile dietei lui Will Tuttle, ei aratand ca in alimentatie este bine sa introducem si unele produse de origine animala precum lactatele, branzeturile sau ouale deoarece acestea pot furniza nutrimente esentiale care nu ar putea fi altfel procurate numai din sursele vegetale de hrana. Doar asa dieta World Peace va fi pe deplin echilibrata, ramanand bineinteles la aprecierea fiecaruia daca merita sau nu sa introduca si produse animale in dieta sa regulata.

Autor:  Lucia Mihailescu