Site coolinaria.ro

Ce beneficii ne pot oferi plantele de apartament?


Ce beneficii ne pot oferi plantele de apartament? Plantele de apartament nu sunt intotdeauna usor de intretinut, ba unele chiar necesita niste conditii speciale si investitii maricele, insa avantajele pe care le pot oferi aceste plante de apartament pentru sanatatea noastra vorbesc mereu in favoarea lor, neexistand practic contrargumente suficient de solide pentru a se milita impotriva tinerii de plante in apartament.

1. Este un fapt larg recunoscut ca mai toate plantele de apartament ajuta la prevenirea starilor de alergie si a racelii sau gripei gratie purificarii aerului si a retinerii particulelor de praf.
2. Plantele de apartament la fel ca orice alta planta recicleaza si improspateaza aerul, iar nivelul de umiditate din locuinta este net superior gratie acestor plante.
3. Multi dintre microbii si bacteriile care se transmit pe calea aerului sunt retinuti de plantele de apartament astfel incat noi sa putem trai intr-un spatiu mai sigur si mai sanatos.
4. Migrenele, durerile de cap si starile de stres sunt diminuate atunci cand tinem si plante mai multe prin locuinta noastra. In plus, plantele genereaza si un fel de energii pozitive care contribuie mult la mentinerea unei senzatii de bine.
5. Activitatea cerebrala a persoanelor care tin plante de apartament se pare ca este net superioara fata de activitatea cerebrala a celor care nu tin plante de apartament, iar acest lucru poate fi benefic mai ales pentru persoanele care lucreaza des si de acasa.
6. Plantele de apartament pot preveni hipertensiunea arteriala, dar si starile de depresie gratie aerului proaspat pe care il ofera si a reciclarii constante a bioxidului de carbon din locuinta noastra.
7. Lucru imbucurator pentru fumatori, plantele de apartament neutralizeaza deseori nu doar mirosul greu de tigara, dar si factorii de poluare prezenti in fumul de tigara. Bineinteles ca plantele de apartament nu tolereaza cantitati marite de fum de tigara insa pot face fata cu succes la fumul de tigara eliberat de una-doua persoane pe parcursul unei zile.
8. Prin mentinerea unei umiditati constante a aerului si purificarea poluantilor, plantele de apartament ajuta si la imbunatatirea programului de odihna, noi putand sa dormim mai bine in prezenta acestor plante. Destul de putine specii ne pot face insa si rau si de aceea trebuie sa alegem cu maxima atentie plantele pe care avem de gand sa le tinem in dormitor.

Pe ansamblu este evident de acum ca plantele de apartament sunt deosebit de benefice pentru sanatatea noastra, iar cei care le iubesc stiu deja acest lucru si isi ingrijesc plantele aproape cu religiozitate. A nu se uita totusi ca plantele de apartament necesita si cunostinte aprofundate pentru a fi intretinute la superlativ deci acumulati mai intai informatia necesara si abia apoi procurati-va asemenea plante, stiind ce aveti de facut pentru a le ingriji la superlativ.

Autor:  Lucia Mihailescu