Site coolinaria.ro

Ceaiul de crizanteme isi face intrarea si pe piata romaneasca


Ceaiul de crizanteme isi face intrarea si pe piata romaneasca Foarte putin cunoscut in Romania, ceaiul de crizanteme are un gust delicat si inviorator, fiind recunoscut de secole in Asia pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate. Unele persoane pot prezenta insa alergie si disconfort digestiv la ceaiul de crizanteme, dar cei mai multi dintre noi il vor tolera bine.

Florile de crizanteme uscate se pun in apa fierbinte pentru 10 minute, sub capac dupa care ceaiul se poate strecura si se serveste ca atare sau indulcit cu miere de albine. Ceaiul de crizanteme este astfel recomandat in starile de raceala, pentru durerile de gat si febra, dar poate fi servit si ca stimulent, la fel cum servim cafeaua sau ceaiul negru.

Nu exista dovezi stiintifice solide, dar se crede ca ceaiul de crizanteme ajuta la tratarea aterosclerozei si a varicelor prin stimularea circulatiei periferice si protejarea venelor putand fi consumat sub forma de infuzie sau aplicat extern in zonele cu pricina.

Florile de crizanteme folosite la prepararea de infuzie pot fi stoarse de excesul de apa si utilizate drept pansament pentru ochi sau ca masti pentru tenul acneic. Aceste flori vor reduce inflamatiile, vor indeparta roseata si pot aduce schimbari in bine daca se aplica repetat.

Desi util din multe puncte de vedere, ceaiul de crizanteme si florile de crizanteme folosite la prepararea sa pot uneori declansa si reactii alergice usoare sau mai severe la unele persoane si de aceea trebuie mai intai facut un test pe o portiune de piele pentru a se evita astfel de riscuri. Nu toata lumea tolereaza bine acest produs si trebuie exercitata precautie atunci cand dorim sa il introducem la dieta noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu