Site coolinaria.ro

Serveste o masa la fiecare 3 ore pentru a ramane la greutatea corporala optima


Serveste o masa la fiecare 3 ore pentru a ramane la greutatea corporala optima Numita si "dieta de 3 ore" sau "o masa la 3 ore", planul alimentar pus la punct de catre antrenorul american de fitness Jorge Cruise tinteste mentinerea nivelului zaharului din sange la cote multumitoare, fapt care stimuleaza pozitiv rata metabolismului si incurajeaza astfel arderea eficienta a grasimilor din organism.

Dieta de 3 ore (The 3 Hour diet) pune accentul pe frecventa cu care sunt servite mesele zilnice, fiind deosebit de important in viziunea autorului sau sa se manance o masa moderata o data la 3 ore pentru a se stabiliza nivelul zaharului din sange si a se mentine rata metabolismului la cele mai inalte cote.

Alimentele cele mai sanatoase pentru aceasta dieta trebuie sa provina deopotriva din grupa carbohidratilor, aceea a proteinelor si cea a grasimilor mononesaturate, fiind intotdeauna mai bine ca aceste alimente din grupe diferite de nutrimente sa se consume in mod combinat si nu separat la mesele zilnice.

Consumul marit de apa este de asemenea esential pentru dieta de 3 ore, mai ales atunci cand se servesc mai multe mese peste zi fiind obligatoriu sa fie crescut si aportul de apa in organism. Minimum 8 pahare de apa pe zi sunt astfel de introdus la dieta de 3 ore, alaturi de acestea fiind binevenite si alte lichide precum laptele, supele, sucurile sau ceaiurile.

Exercitiul fizic este recomandat la dieta de 3 ore, dar mai degraba pentru mentinerea mobilitatii si a sanatatii organismului si mai putin pentru arderile de grasimi care vor fi stimulate in special prin servirea deasa a meselor zilnice, in portii mici, dar constante si bine echilibrate in nutrimente.

Nu toata lumea va putea adopta dieta de 3 ore deoarece timpul si structura organismului nu permit de multe ori acest lucru insa cei care isi doresc sa isi mentina greutatea la cote optime si duc si o viata destul de activa pot incerca aceasta dieta deoarece multi nutritionisti o recomanda tot mai des in ultima vreme ca una dintre cele mai potrivite diete pentru intretinerea sanatatii noastre si mentinerea greutatii la cote multumitoare.

Autor:  Lucia Mihailescu