Site coolinaria.ro

Ceaiul cu bule din tapioca este o bautura racoritoare de mare succes in Occident


Ceaiul cu bule din tapioca este o bautura racoritoare de mare succes in Occident Ceaiul cu bule din tapioca origineaza din Asia unde a facut furori ca bautura racoritoare si poate fi preparat si acasa, unde se vor folosi pe langa perlele de tapioca si ceva sirop de fructe, ceai verde sau ceai negru si/sau lapte.

Ceaiul cu bule se prepara la temperatura inalta, perlele de tapioca trebuind gatite conform instructiunilor din reteta culinara. La final, ceaiul cu bule se raceste si abia apoi poate fi servit deoarece este mai gustos ca bautura racoritoare decat servit la temperatura camerei.

In Occident, ceaiul cu bule din tapioca abia incepe sa se faca cunoscut, dar pana in prezent se bucura de mare trecere atat in Europa, in tarile unde se comercializeaza, cat si peste ocean unde cucereste zi dupa zi piata americana de racoritoare.

Exista mai multe sortimente de ceai cu bule sau cu perle de tapioca, aceste perle putand fi mestecate si avand un gust deosebit. Uneori laptele este prezent, iar alteori nu, dar mai toate sortimentele sunt racoritoare, iar pe timp de vara gustul si aroma lor fac toti banii deoarece sunt niste ceaiuri si racoritoare, si pline de antioxidanti valorosi.

Autor:  Lucia Mihailescu