Site coolinaria.ro

Pompierii texani ne invata cum sa mancam sanatos si sa reducem colesterolul!


Pompierii texani ne invata cum sa mancam sanatos si sa reducem colesterolul! O dieta medicala inedita menita sa conduca la scaderea colesterolului, reducerea greutatii corporale si scaderea tensiunii arteriale a fost pusa la punct de catre Rip Esselstyn, un pompier din Statele Unite care a observat ca multi dintre colegii sai se alimenteaza haotic si risca sa se imbolnaveasca grav in absenta unor masuri alimentare sanatoase.

Rip Esselstyn a pus astfel la punct o dieta medicala pentru colegii sai pompieri care a si dat roade in scurta vreme, fapt care l-a incurajat pe autorul sau sa desfasoare un adevarat studiu medical pe mai multi subiecti umani unde s-au demonstrat unele avantaje certe pentru persoanele suferinde de diabet, hipertensiune sau boli circulatorii.

Dieta "Pompierului" se tine timp de o luna de zile, 28 de zile mai precis, si consta in principal in alimente neprocesate de tipul fructelor si legumelor proaspete, cereale integrale, nuci, seminte, etc. aportul de sare, zahar si grasimi fiind insa redus la minimum. Alimente sanatoase de acest tip vor aduce apoi o stare de bine pentru intregul organism.

Desi aparent saraca in calorii la o prima vedere, dieta pompierului este adresata din start profesionistilor care se lupta cu focul zi de zi si de aceea Rip Esselstyn a prevazut aici meniuri variate care sa permita acestor profesionisti sa isi duca la bun sfarsit ziua de munca avand energii suficiente pentru a face acest lucru.

Proteinele, calciul, multe alte minerale si vitamine nu lipsesc de la dieta pompierului, existand si varianta eliminarii treptate a grasimilor si produselor bogate in zahar de la diete pentru persoanele care intalnesc obstacole din acest punct de vedere. La sfarsitul primei saptamani insa trebuie sa se atinga echilibrul nutritional optim, adica zaharul si grasimile sa fie reduse la minimum din meniul zilnic.

O dieta inedita, dar si bine gandita, dieta pompierului este destinata in special profesionistilor care desfasoara activitati solicitante peste zi si de aceea poate fi luata in considerare de catre orice astfel de angajat care doreste sa se alimenteze sanatos si echilibrat fara a experimenta probleme cardio-vasculare, hipertensiune sau o crestere a colesterolului din sange.

Autor:  Lucia Mihailescu