Site coolinaria.ro

Purificarea organismului poate include si unele masuri de ordin gospodaresc


Purificarea organismului poate include si unele masuri de ordin gospodaresc Dietele de detoxifiere periodice pe care le adoptam anual nu sunt complete daca nu acordam o atentie suplimentara si "detoxifierii" spatiului de locuit unde de asemenea se pot gasi o serie de agenti care fac mult rau organismului nostru, incarcandu-l cu chimicale si alte substante deloc prietenoase cu mediul inconjurator.

Trendul ecologic din ultima vreme nu este chiar o gluma si e bine sa tinem cont de principiile sale pentru ca astfel vom trai intr-o locuinta mai curata si mai lipsita de poluanti decat inainte. Alergiile si inflamatiile diverse din organism pot fi astfel cauzate nu doar de o alimentatie gresita, dar si de prezenta unor factori de risc in imediata noastra apropiere, asa cum sunt praful, insectele, vopsele diverse, varul netratat ecologic, mucegaiul, radiatiile electromagnetice si sursele de poluare fonica sau alte surse care cresc stresul peste zi.

Pentru o buna "detoxifiere" a locuintei noastre, in primul rand aerul din locuinta trebuie improspatat periodic, iar simpla deschidere a ferestrelor nu va fi intotdeauna de ajuns, mai ales in zilele cand vantul nu bate aproape deloc. De aceea, apelul la ventilatia mecanica centralizata si alte metode de circulare si filtrare a aerului este puternic recomandat.

Plantele de apartament sunt de regula considerate adevarate filtre naturale pentru alergeni, ele recicland constant aerul din locuinta noastra si absorbind multumitor multe dintre toxinele din camera unde sunt asezate. Unele plante nu sunt atat de eficiente, dar exista specii care nu doar ca filtreaza aerul, dar ofera si un grad de umiditate crescut, lucru foarte pozitiv mai ales in zonele unde praful si uscaciunea aerului sunt mai mari.

Ustensilele si substantele de curatat locuinta sunt deosebit de utile, dar la fel de utila se poate dovedi si apa special preparata pentru prevenirea germenilor si a altor agenti toxici. Apa de la robinet poate in prezent sa fie filtrata eficient prin instalarea de dispozitive speciale care sa mareasca cantitatea de oxigen si, in acelasi timp, sa elimine si clorul sau metalele grele prezente mai peste tot in apa din sistemul public de alimentare.

Clorul si otetul in concentratie mai mare sunt cei mai buni prieteni ai suprafetelor din locuinta noastra, aici fiind indicat sa se aseze dupa igienizarea lor doar covoare si carpete cu fibre naturale si nu prea groase si nu covoare cu fibre artificiale care se umplu repede de energie statica si o groaza de praf.

In paralel cu dieta de detoxifiere, asemenea masuri utile de transformare a spatiului nostru de locuit intr-unul ceva mai ecologic vor da rezultate maxime pentru sanatatea noastra astfel incat sa nu ne trezim mai obositi si stresati dupa dieta de detoxifiere decat am fost inainte. Sunt toate acestea masuri de bun-simt si oricine intelege foarte bine de ce merita luate in paralel pentru o eficienta crescuta.

Autor:  Lucia Mihailescu