Site coolinaria.ro

Sfaturi gastronomice pentru o sanatate de fier


Sfaturi gastronomice pentru o sanatate de fier - daca ai probleme cu somnul atunci serveste inainte de culcare un ceai de tei caldut, amestecat cu o lingura de miere, acesta va actiona ca un calmant natural, inlatura insomniile, imbunatateste memoria si fortifica sistemul imunitar.

- hipertensiunea arteriala nu este un lucru simplu pe care il putem ignora, apare in urma cresterii in greutate, a stresului sau din cauze ereditare. Datorita ei exista pericolul de formare a cheagurilor ce pot bloca circulatia normala a sangelui catre organelor vitale; putem combate aceasta problema prin consumul ridicat de usturoi, ulei de peste si de masline, acestea echilibreaza tensiunea arteriala, regleaza circulatia sangelui si mentin ritmul inimii echilibrat.

- borcanelul cu hrean rosu sau alb nu trebuie ignorat daca il ai pe rafturile din frigider, daca nu iti place la gust si eviti cu desavarsire sa il consumi, foloseste-l cu alt scop, hreanul actioneaza de minune pentru durerile de spate, de aceasta este recomandat sa pui hreanul pe zona dureroasa si sa o lasi in acel loc pentru cel putin 40 de minute.

- fie ca te simti balonata sau ai parte de o indigestie neplacuta sau pur si simplu ai senzatia ca corpul iti este plin de toxine ce iti strica buna dispozitie apelati la sucul de morcovi, sfecla sau spanac. Unele dintre aceste sucuri nu au un gust bun, dar efectul ce il au asupra sanatatii tale merita acest mic traumatism al papilelor gustative. Acestea se iau pe stomacul gol dimineata pentru a actiona mai rapid asupra eliminarii toxinelor din corp. Daca nu suporti gustul catusi de putin atunci adauga doua linguri de miere.

- ceapa, ghimbirul sau praful de boia au calitatea de a determina o mai buna fluidizare a sangelui. Astfel este cat mai bine sa introduci aceste condimente in mancarurile tale pentru ca o proasta circulatie a sangelui poate duce la dureri ale picioarelor si mainilor.

Autor:  Raluca Rusu