Site coolinaria.ro

Consecintele imediate ale alimentatiei gresite


Consecintele imediate ale alimentatiei gresite Prezenta de obicei la persoanele marcate printr-un nivel crescut de stres, alimentatia gresita se defineste prin servirea neregulata a meselor zilnice si un aport de produse alimentare sarace in nutrimente, procesate si pline de aditivi alimentari periculosi.

Acest mod de a servi mesele zilnice la intervale neregulate si fara a acorda suficienta atentie la ceea ce mancam se manifesta initial la nivelul pielii unde poate aparea urticaria sau alte simptome care ne anunta clar ca organismul nostru este deja inflamat.

Pe termen mai lung, hiperglicemia si obezitatea sunt efectele urmatoare, care apar ca rezultat al refuzului de se reveni la o alimentatie normala, cu mese servite la ore fixe si eliminarea tuturor factorilor alimentari de risc.

Odata cu aparitia obezitatii si a apetitului alimentar nesanatos, apar si bolile mai grave, incepand cu tensiunea arteriala si alte afectiuni circulatorii si ajungandu-se la diabet, afectiuni digestive sau chiar si cancer.

Absenta antioxidantilor de la dieta precum si a altor nutrimente esentiale pentru organismul nostru ne vor expune mult la boala, sistemul nostru imunitar fiind foarte slabit, iar organele majore din corp abia reusind sa raspunda de intretinerea unui organism suprasolicitat din toate punctele de vedere.

Daca la o alimentatie gresita mai adaugam si dezhidratarea ca rezultat al consumului scazut de apa precum si un aport mic de fibre alimentare atunci putem fi siguri ca nu vom scapa de boala, masuri urgente de ordin alimentar trebuind luate pentru a se preintampina acest lucru.

Alimentatia gresita nu este deci nici rezultatul lipsei de resurse si nici nu apare ca urmare a unui program foarte incarcat de lucru ci este cauzata de alegerile noastre irationale, iar pentru a schimba aceasta trebuie sa acordam la fel de multa atentie si la servirea meselor zilnice asa cum se intampla in alte planuri ale vietii noastre unde dam dovada de ceva mai mult rationament si de un viu interes.

Intrucat tot noi avem de suportat si consecintele nefaste ale alimentatiei gresite, este recomandat sa ne preocupam in cel mai inalt grad de modul in care mancam zi de zi pentru ca sanatatea noastra se afla la mare risc si pentru ca nimeni nu doreste sa isi petreaca restul vietii mai degraba chinuit si mereu bolnav decat sanatos si cu mare pofta de viata.

Autor:  Lucia Mihailescu