Site coolinaria.ro

Imunitate crescuta prin consum marit de alimente alcaline!


Imunitate crescuta prin consum marit de alimente alcaline! Lupta cu cancerul poate fi uneori incununata si de o victorie decisiva, acesta fiind si cazul americancei Kris Carr, diagnosticata cu ani in urma cu o forma rara de cancer, dar pe care a reusit sa o invinga adoptand un stil de viata mai strict si optand definitiv pentru o dieta de tip vegetarian saraca in grasimi si bogata in alimente proaspete si crude si sucuri naturale.

Dieta numita "Crazy Sexy Diet", prezentata cu lux de amanunte in best-sellerul lui Kris Carr a aparut ca o incununare a succesului sau in lupta contra cancerului, de atunci incoace mai multe celebritati alaturi de persoane obisnuite incercand pe propria piele aceasta dieta si inregistrand la randul lor succese deloc de neglijat in planul imbunatatirii calitatii vietii.

Principiile dupa care se conduce dieta "Crazy Sexy Diet" se centreaza prioritar in jurul conceptului de alimente alcaline, adica lipsite de aciditate si cu un indice glicemic scazut. Astfel de alimente reduc simtitor inflamatiile din organism si presiunile suplimentare exercitate asupra ficatului si a altor organe majore din corp, permitand organismului sa obtina resurse suplimentare pentru a se lupta cu cancerul sau orice alta boala la fel de grava.

Prin consumul de alimente cu un PH neutru sau scazut, Kris Carr ne arata cum sporeste si imunitatea organismului si energia sa vitala, in acest mod fiind mai usor sa te lupti cu afectiunea cronica de care suferi si chiar sa te vindeci cu rabdare si respectarea masurilor alimentare si de viata propuse in cartea "Crazy Sexy Diet".

Proportia dintre alimentele alcaline si cele acide care ar trebui respectata la aceasta dieta poate fi alternativ de 60 de procente alimente alcaline si 40 de procente alimente acide pentru o dieta de intretinere sau de 80 de procente alimente alcaline si 20 de procente alimente acide in cazul afectiunilor foarte grave precum cancerul, diabetul sau hepatita.

Detoxifierea organismului prin eliminarea carnii, a grasimilor, a zaharului si a altor alimente procesate si consumul marit de apa, ceaiuri, sucuri, fructe, legume si alte produse vegetariene este primul pas de urmat la dieta "Crazy Sexy Diet", dupa care se poate continua cu o dieta de intretinere, unde procentul semnificativ sa fie reprezentat de alimentele alcaline in detrimentul celor acide.

Alimentele care merita introduse la dieta alcalina includ: sucurile de zarzavaturi si legume, sucurile de fructe, fructele cu indice glicemic mic, legumele crude si preparate la aburi, hrisca, quinoa, avocado, stevia, uleiul de masline, uleiul de seminte de in, ceaiul verde, ciocolata neagra si multe altele de acest tip.

Intrucat miscarea in aer liber face mult bine unei persoane suferinde, se recomanda de asemenea si exercitiul fizic zilnic, practicat in limita posibilitatilor si cu respectarea recomandarilor medicului specialist. Printr-o activitate fizica crescuta, organismul se pare ca se poate vindeca mai rapid, in acest mod fiind evitate si cresterile suspecte in greutate.

Confirmata si de studii medicale intreprinse relativ recent, eficienta dietei "Crazy Sexy Diet" nu poate fi tagaduita, multe dintre persoanele care sufera de boli incurabile putand sa beneficieze de un plus de sanatate prin apelul la aceasta dieta. Exista si minusuri insa si de asemenea mai multe critici privitor la echilibrul alimentar oferit de aceasta dieta, dar pe ansamblu se poate vorbi despre un plan alimentar bun, de folos in special persoanelor suferinde si care nu stiu sa se alimenteze corect.

Autor:  Lucia Mihailescu