Site coolinaria.ro

Sarea de usturoi cucereste piata alimentara a Europei!


Sarea de usturoi cucereste piata alimentara a Europei! Introdusa relativ recent pe piata condimentelor, sarea de usturoi si-a castigat cu incetul un loc de cinste printre ingredientele introduse la gatitul de zi cu zi, continand mai putin sodiu decat sarea de bucatarie obisnuita si fiind de aceea mai sanatoasa, dar si mai gustoasa decat mai batrana sa rivala.

Sarea de usturoi poate fi preparata si acasa prin amestecarea a 1 parte pudra de usturoi si 3 parti de sare de bucatarie, aceasta fiind si cea mai simpla reteta pentru obtinerea sarii de usturoi fara mari pretentii sau batai de cap.

La gatit, sarea de usturoi inlocuieste cu mare succes atat sarea de bucatarie cat si usturoiul proaspat, iar retetele care cer fie un ingredient, fie altul se vor bucura de un gust sporit, chiar superior preparatelor unde se foloseste ingredientul original. Mesele de legume, mesele din carne de pasare, maionezele, sosurile, gratarele etc. beneficiaza la maximum de un aport de sare de usturoi, acesta fiind si secretul succesului rapid al acestui condiment.

Sarea de usturoi mai poate fi folosita si la prepararea de:

- cartofi prajiti sau alte legume prajite
- pizza, placinte de carne, alte preparate la cuptor
- salate de toate felurile
- piureuri si pilafuri
- tocanite, marinate, sosuri diverse
- paste fainoase si spaghete
- legume boabe etc.

Daca nu ati probat inca acest condiment, puteti sa vi-l procurati din comert de la magazinele BIO sau de la alte magazine alimentare, dar la fel de bine il puteti prepara si acasa din sare cristalizata (3 parti) si pudra de usturoi (1 parte), rezultatele fiind cam asemanatoase, iar succesul la gatit garantat.

Intrucat sarea ca atare este destul de hulita in ultima vreme din cauza continutului sau mare de sodiu, sarea de usturoi ar putea fi introdusa mai des la gatit deoarece contine mai putin sodiu, dar este si mai potrivita pentru foarte multe preparate decat sarea simpla. Probati-o si voi cu incredere si spuneti-ne parerea voastra sincera la final pentru a obtine si pe aceasta cale o confirmare in cunostinta de cauza a eficientei acestui condiment pentru un gatit de calitate.

Autor:  Lucia Mihailescu