Site coolinaria.ro

Productia de colagen poate fi stimulata si prin alimentatie!


Productia de colagen poate fi stimulata si prin alimentatie! Gasit in tesuturile noastre, colagenul este un tip de substanta care se extrage din proteine insa nu toate produsele animale vor fi si benefice pentru a se oferi organismului tipul de proteine de care aceste are nevoie pentru a creste productia de colagen.

Cercetarile medicale desfasurate pana in prezent nu sunt foarte edificatoare pentru a permite crearea unei diete medicale de succes in privinta cresterii productiei de colagen, ceea ce se stie pana in prezent dovedind faptul ca alimentele bogate in lizina si prolina pot aduce un plus din acest punct de vedere.

In special albusul de oua poate fi benefic pentru sporirea productiei de colagen in organism, existand si un produs vegetal de asemenea popular si eficient pentru aceasta, respectiv germenii de grau, care pot furniza cantitati suficiente de prolina in organism.

Lizina poate fi extrasa si prin consumul zilnic de carne slaba de calitate, lactate degresate si carne de peste proaspat, iar in ce priveste produsele vegetale, alunele merita si acestea introduse la o dieta pentru cresterea productiei de colagen.

Pentru ca procesele care implica productia de colagen sa se desfasoare la un nivel sporit, organismul are nevoie tot acum si de cantitati mai mari de vitamina C, esentiala pentru transformarea prolinei in hidroxiprolina si a lizinei in hidroxilizina, vitamina C putand fi extrasa in special din alimente care o contin in cantitati mai mari.

O dieta care pune accentul pe proteine de calitate combinate cu alimente bogate in vitamina C este deci secretul cresterii productiei de colagen in organism, acest lucru fiind valabil atat pentru femei cat si pentru barbati.

Ceaiul verde ocupa si acesta un loc special la dieta pentru cresterea productiei de colagen, continand niste substante cu rol esential in intretinerea colagenului si prevenind cu succes descompunerea sa. Similar cu ceaiul verde, dar la cote mai scazute si fructele de padure pot ajuta in acelasi sens, dar ceaiul verde este totusi superior acestora ca rezultate.

Autor:  Lucia Mihailescu