Site coolinaria.ro

Alimente cu grad mare de risc pentru cresterea in greutate


Alimente cu grad mare de risc pentru cresterea in greutate A manca cu placere este una dintre conditiile obligatorii pentru controlul greutatii corporale si o sanatate de fier, dar a manca chiar orice si inca la discretie nu mai este deloc recomandat, nutritionistii atragandu-ne in mod repetat atentia asupra categoriilor de alimente cu grad mare de risc pentru cresterea in greutate, care trebuie evitate in mod constant la dieta.

Dintre aceste alimente, unele se remarca in mod deosebit prin usurinta cu care pot aduce multe kilograme in plus, iar ceea ce e mai rau e faptul ca multi dintre noi le si consumam mai ales pe acestea in mod regulat, suportand bineinteles si consecintele negative ale introducerii lor la dieta.

Cartofii de toate tipurile si in mod special cartofii prajiti si chipsurile pe baza de cartofi pot ingrasa foarte rapid, la fel de nocive din acest punct de vedere dovedindu-se a fi si gemurile, dulceturile de tot felul, dar si bauturile indulcite din comert, care de asemenea stimuleaza apetitul la cote crescute si mentin greutatea corporala peste media admisa.

Nu mai putin daunatoare pentru greutatea noastra s-au dovedit a fi si carnea si cam toate produsele derivate din carne, carnea rosie putand insa sa dea un fel de dependenta periculoasa, multe persoane fiind dispuse sa renunte mai degraba la fumat sau la alcool decat la carnita lor preferata.

In opozitie cu asemenea alimente, exista altele care stimuleaza scaderea in greutate, dar si revenirea organismului la o stare de sanatate mai buna, aici putand fi amintite legumele si fructele, cerealele integrale, zarzavaturile, iaurturile, unele seminte, nucile, etc.

Prin simpla inlocuire a produselor nocive amintite anterior cu altele din gama celor considerate a fi bune pentru noi, se poate da startul unei scaderi sanatoase in greutate, schimbandu-se definitiv obiceiurile alimentare gresite si adoptandu-se un regim alimentar foarte echilibrat.

Desigur ca nu doar dieta poate contribui la cresterea in greutate, sedentarismul, lipsa de exercitiu fizic, stresul sau programul de odihna haotic de asemenea avand un cuvant greu de spus, dar tonul general este totusi dat mai degraba de alimentele consumate de noi in mod regulat si abia in plan secundar de alti factori.

Acesta este motivul pentru care nutritionistii si medicii ne recomanda sa consumam mult mai rar produse alimentare de tipul cartofilor prajiti, a chipsurilor, a dulciurilor sau a alimentelor procesate care sa contina faina alba, zahar si alte substante similare. Ca alternativa, am putea opta in mod fericit pentru legume, fructe si zarzavaturi gatite dupa retete deosebite, care sa ne faca placere si sa aduca un plus de sanatate pentru organismul nostru obosit.

Autor:  Lucia Mihailescu