Site coolinaria.ro

Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari


Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari 1. Pregatirea ingredientelor in amanunt chiar si cu o zi in avans si aranjarea lor pe suprafata de gatit pentru a se afla mereu la indemana este probabil esentiala pentru succesul culinar.

2. Condimentele, care sunt atat de importante la gatit, trebuie depozitate adecvat, intr-un loc intunecos si racoros, dar lipsit complet de umiditate. Astfel ne asiguram ca vom avea cu ce sa preparam mese de exceptie.

3. Razatoarea universala este un instrument esential de gatit, care ne permite sa pregatim rapid multe ingrediente proaspete pentru a le introduce apoi la gatit. Suplimentar, razatoarea va permite adesea si ornarea adecvata a preparatelor noastre.

4. Apa nu trebuie sa fie singurul lichid folosit la gatit, alternativ putandu-se apela si la lapte, sucuri gata preparate din fructe sau citrice, ceai verde, zeama concentrata de carne sau de legume si altele.

5. Ceapa si usturoiul sunt condimente de exceptie si dau un gust delicios mancarii, dar nu trebuie insistat niciodata cu prajirea lor, mai bine fiind sa se rumeneasca foarte rapid in ulei vegetal sau unt si apoi sa se introduca la gatit.

6. Multe produse de origine animala sau vegetala sunt deosebit de gustoase si mult mai usor de preparat daca nu uitam sa le marinam sau sa le lasam putin in saramura. Puse peste noapte la marinat si utilizate in ziua urmatoare, asemenea ingrediente vor face deliciul tuturor membrilor familiei noastre.

7. Cele mai bune produse alimentare pentru gatit raman tot produsele proaspete si, de preferat, crescute organic, pe care ni le putem procura adesea din pietele agro-alimentare, de la producatorii de incredere.

8. Sosurile pentru diverse preparate, inclusiv cele destinate salatelor nu se fac niciodata pe loc, amestecand de-a valma ingrediente si sosuri ci se prepara separat si se lasa de regula pentru macar jumatate de ora la rece pentru a se omogeniza perfect.

9. Retetele culinare verificate si de mare succes nu se schimba cu o iota si se pastreaza pentru toata viata, putand fi astfel transmise celor dragi si promovandu-se si pe aceasta cale gatitul sanatos la generatiile urmatoare.

10. Prepararea unei mese delicioase nu inseamna nimic daca servirea sa nu se face intotdeauna cu aceeasi maiestrie cu care s-au gatit preparatele culinare.

Autor:  Lucia Mihailescu