Site coolinaria.ro

Mai nou ne putem procura si cafea organica de la magazinele de profil


Mai nou ne putem procura si cafea organica de la magazinele de profil Atat magazinele naturiste cat si marile magazine alimentare promoveaza de ceva vreme un nou tip de cafea, considerata a fi mai sanatoasa si deci mai potrivita consumului sau zilnic, iar termenul generic folosit pentru aceasta cafea este acela de cafea organica, aici regasindu-se sortimente cultivate in intreaga lume.

Cafeaua organica este destul de diferita de cafeaua obisnuita datorita atentiei speciale acordate la cultivarea sa, acum preferandu-se solurile imbogatite cu minerale in mod complet natural si metodele sanatoase de ingrijire si recoltare, urmate de o procesare la fel de atenta, cu accent de asemenea pe ingrediente complet naturale.

Cafeaua organica nu se produce de regula pe suprafete foarte mari, fiind deja bine conturat in prezent termenul de "ferma de cafea", care se refera in mod expres la producatorii preocupati sa obtina si sa distribuie doar cafea de cea mai buna calitate, indiferent de costurile si eforturile pe care le presupune acest deziderat.

Desigur ca preturile de vanzare ale cafelei organice sunt mai mari decat cele practicate pentru comercializarea cafelei obisnuite insa si beneficiile pentru sanatate precum si starea de bine vor fi de asemenea ridicate, justificandu-se astfel din plin si investitia facuta in calitate.

Suplimentar, cafeaua organica se obtine si cu respectarea tuturor normelor de protectie a mediului inconjurator, prin cultivarea sa protejandu-se si nu distrugandu-se zona in care se cultiva acest tip de cafea. Astfel, arborii, florile sau alte forme vegetale de viata nu sunt distruse de catre fermieri ci sunt lasate sa se dezvolte alaturi de culturile lor de cafea organica.

Cafeaua organica nu se cultiva niciodata intensiv, fiind promovata rotatia stiintifica a culturilor pe terenurile destinate acestei activitati. In acest mod, se protejeaza deopotriva resursele solului, dar si mediul inconjurator, celelalte culturi fiind de asemenea ingrijite in mod organic si nu intensiv.

Cafeaua organica se poate folosi deopotriva ca bautura, dar si ca ingredient culinar de exceptie, din acest punct de vedere neexistand deosebiri fata de cafeaua obisnuita. Calitativ insa cafeaua organica este net superioara si merita introdusa in dieta noastra fie si ocazional deoarece are un gust de-a dreptul divin si o aroma foarte placuta, asa cum si trebuie de fapt sa fie cafeaua noastra de zi cu zi.

Autor:  Lucia Mihailescu