Site coolinaria.ro

Ceaiul verde este mai nou folosit si la gatit!


Ceaiul verde este mai nou folosit si la gatit! Ceaiul verde a ajuns atat de apreciat in tarile vestice incat in prezent este utilizat si la gatit, fie in forma lichida, fie in forma de pudra de ceai. Proprietatile sale medicinale, binecunoscute si consumatorilor din Romania, sunt astfel transferate si in preparatele zilnice pentru a se obtine cat mai multe beneficii pentru sanatate.

Conform persoanelor care au folosit ceaiul verde si la gatit, aroma sa specifica poate oferi un plus calitativ mancarii, bucatarii inlocuind pur si simplu apa de gatit cu ceai verde pentru rezultate superioare si un plus de antioxidanti in dieta zilnica.

Exista chiar si retete culinare detaliate care arata cantitatea exacta de ceai gata preparat care trebuie introdusa in meniuri diverse, taria ceaiului fiind determinata mai degraba de preferintele personale decat de recomandarile exprese ale retetei culinare.

Ceaiul verde nu este totusi recomandat persoanelor care nu au voie sa consume cafeina sau care nu tolereaza bine aceasta substanta si de aceea nu va putea fi folosit de oricine inclusiv pentru prepararea mancarii.

Beneficiile ceaiului verde pentru sanatate sunt mari, este adevarat, dar exista si o serie de contraindicatii care trebuie respectate intocmai pentru a se evita astfel problemele care pot aparea ca urmare a consumului in exces de ceai verde.

Pentru multa lume insa ceaiul verde poate fi introdus cu succes la gatit, atat la prepararea deserturilor cat si a felurilor principale, cei care au incercat deja aceasta formula garantand ca rezultatele vor fi mai mult decat multumitoare.

Ceaiul verde este recomandat si pentru dietele de slabit, iar introducerea sa ca ingredient culinar va permite alternarea cestilor banale de ceai cu alte preparate culinare, fapt cu siguranta benefic pentru succesul curei de slabit. Incercati si voi aceasta formula, dar nu uitati ca intotdeauna ceea ce este prea mult poate strica deci practicati si aici moderatia.

Autor:  Lucia Mihailescu