Site coolinaria.ro

Uleiul de nuca de cocos poate, paradoxal, sa ajute la o dieta de slabit


Uleiul de nuca de cocos poate, paradoxal, sa ajute la o dieta de slabit In mod paradoxal, uleiul de nuca de cocos despre care toata lumea stie ca este plina de grasimi si calorii cu nemiluita se pare ca poate contribui la scaderi bune in greutate daca se introduce la dieta dupa un plan alimentar bine pus la punct, iar acest lucru a fost deja realizat si propus comunitatii stiintifice medicale de catre un cuplu de pasionati format dintr-un american si o filipineza, ale caror eforturi nu au intarziat sa isi dea roadele, dieta propusa de dansii fiind in prezent validata si de catre nutritionisti din intreaga lume.

O astfel de dieta bazata pe substantele din uleiul de nuca de cocos poate stimula nu doar scaderile in greutate, dar in egala masura protejeaza si organismul de o serie de boli deosebit de periculoase prezente preponderent in Europa si America. Conform autorilor acestei diete, grasimile din nuca de cocos sunt procesate diferit de alte grasimi de catre organismul uman, nefiind nicidecum depozitate ci transformate imediat in energie si conducand astfel la cresterea ratei metabolismului.

Printr-un aport stiintific de ulei de nuca de cocos si alte substante poate fi optimizata si activitatea glandei tiroide, sunt calmate mai toate problemele de ordin digestiv si se ofera si unele beneficii la nivelul sistemului imunitar de tip antiviral, in acest mod organismul protejandu-se mai usor de boala. Dieta in sine insa nu este prea simpla ci presupune parcurgerea a 4 etape, respectiv:

Etapa 1 - Pe o perioada de 21 de zile, se vor urmari obiective de pierdere in greutate, mergandu-se pe o dieta compusa din 3 mese principale pe zi si 1-2 gustari formate din proteine de calitate si legume proaspete, in aceste 21 de zile fiind interzise la dieta cerealele, dulciurile de orice fel, si mare parte dintre fructe. Astfel se vor pierde 5 kilograme sau chiar si mai mult, dar fara a se da peste cap echilibrul de nutrimente al organismului.

Etapa 2 - In mod paradoxal, detoxifierea urmeaza abia acum si nu inaintea etapei de slabit, asa cum se intampla la alte diete moderne, acum recomandandu-se un aport marit de apa si alte bauturi cu rol in detoxifierea organismului si de asemenea o prezenta mai mare a fibrelor alimentare la dieta.

Etapa 3- Aceasta este o perioada de acomodare cu o viitoare dieta de intretinere, acum putandu-se introduce treptat cerealele si fructele, dar pastrandu-se totusi pentru totdeauna unele restrictii, anumite cereale si fructe cu indice glicemic mare fiind de evitat si pe viitor.

Etapa 4 - In sfarsit, incepand cu aceasta faza a dietei cu nuca de cocos se poate trece la un plan alimentar de intretinere, fiind deja formate niste obiceiuri sanatoase de viata si atingandu-se asa cum e de sperat si obiectivul de scadere optima in greutate.

In toate cele 4 etape ale dietei cu nuca de cocos, uleiul virgin de nuca de cocos va fi prezent zilnic in meniu, fiind administrat simplu, sub forma a 2-3 linguri de ulei pur de nuca de cocos. Uleiul poate de asemenea sa fie introdus si in retete diverse, la salate sau sosuri, dar fara a fi supus caldurii ori gatitului in orice forma. Mai mult de 3 linguri nu se recomanda ci este bine sa fie pastrata moderatia pentru efecte maxime la dieta.

In ce priveste miscarea fizica care poate fi practicata pe durata acestei diete, se permit atat exercitiile de aerobic si/sau fitness cat si cele de forta sau de alergare in aer liber. Sedinte de 15-30 de minute de miscare in fiecare zi vor aduce un plus pentru practicantii dietei cu ulei de nuca de cocos. Dat fiind si faptul ca retetele recomandate se pot prepara mai ales acasa si nu la restaurant, este chiar bine sa se faca si ceva miscare pentru a se arde astfel toate caloriile acumulate peste zi.

Dieta pe baza de ulei de nuca de cocos nu este deloc facila, avand si multe restrictii de natura alimentara, dar persoanele cu vointa vor putea sa o duca la bun sfarsit daca sunt dispusi din start sa renunte la alcool, cafea, zahar, cereale, lactate si cea mai mare parte dintre fructe. Prea usor nu este insa rezultatele pozitive vor arata la final ca toate eforturile nu vor fi fost facute in zadar.

O dieta pentru invingatori, dieta cu ulei de nuca de cocos poate fi consultata in detaliu si pe Internet unde se ofera informatie bogata pe aceasta tema, doritorii putand astfel sa acceseze diverse materiale si resurse care speram sa le fie de mare folos inainte de a se angaja la propriu in sustinerea unui asemenea plan alimentar bun pentru sanatatea lor, dar si pentru aspectul lor corporal. Mult succes!

Autor:  Lucia Mihailescu