Site coolinaria.ro

Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit?


Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit? Zaharul rafinat este unul dintre ingredientele cele mai periculoase pentru sanatatea noastra pe termen lung, intretinand starile de inflamatie din organism, dand peste cap rata metabolismului si putand genera boli grave prin consumul sau in exces si pe termen lung.

Multa lume este in prezent preocupata de identificarea unor cai bune prin care sa reduca aportul de zahar la dieta, dar pe cat posibil fara a renunta la consumarea unor preparate favorite, iar acest lucru este posibil in prezent prin apelul la indulcitori alternativi.

Produsele care pot inlocui zaharul sunt din abundenta pe piata, unele avand si contraindicatii, iar altele fiind 100% naturale si recomandate pentru consumul de lunga durata. Intrucat multe dintre acestea sunt mai dulci decat zaharul, cantitatile de folosit vor fi considerabil mai mici, aici fiind nevoie de mici experimente in bucatarie pentru a se gasi formula optima.

1. Spre deosebire de zahar, care are si alte functii la gatit, substitutele de zahar nu vor fermenta si nici nu vor da volum preparatului, motiv pentru care este si aici recomandat sa se gaseasca retete unde aceste substitute sunt folosite in locul zaharului ori sa se pregateasca aluatul sau preparatul in cauza special pentru a nu se gresi reteta.

2. Zaharul poate fi adaugat fara probleme laolalta cu un substitut al sau, iar in asemenea situatii cantitatea de zahar se va injumatati, lucru foarte pozitiv pentru sanatatea noastra.

3. Exista pe piata si variante de zahar neprocesat sau foarte putin procesat care sunt mai sanatoase decat zaharul rafinat, acestea putand fi folosite in mod expres la gatit si mai rar ca indulcitori pentru cafea sau ceai.

4. Unele condimente potenteaza si complimenteaza gustul zaharului, aici putand aminti vanilia, scortisoara, coaja rasa de citrice, fructele uscate, ciocolata si altele care vor presupune cantitati mai mici de zahar in reteta culinara.

5. Subtitute ale zaharului pot fi considerate si sucurile proaspete din fructe, piureul din fructe sau unele ingrediente lichide obtinute din plante dulci care nu sunt interzise pentru consumul uman.

Trucuri de gatit precum cele amintite mai sus vor putea astfel permite diminuarea cantitatilor de zahar folosite la gatit, lucru intru totul recomandat de catre medici si care nu va saraci preparatul culinar de bogatia sa de arome si de gustul sau placut.

In comertul romanesc au inceput sa apara chiar si inducitori naturali de cea mai buna calitate, care imita aproape la perfectie proprietatile zaharului, iar voi puteti sa experimentati pe rand si cu acestea pentru a evita astfel problemele de sanatate care apar garantat in timp prin consumul crescut de zahar.

Autor:  Lucia Mihailescu