Site coolinaria.ro

Intretineti-va corpul dupa metoda braziliana de slabit!


Intretineti-va corpul dupa metoda braziliana de slabit! Numita in original "The Brazilian Bikini Body Program", dieta de slabit in stil brazilian este creatia antrenoarei de fitness si consultantei in wellness, Regina Joseph, care si-a facut de-a lungul vremii o foarte buna reputatie atat in domeniul fitnessului cat si in cel al nutritiei. Ea ne propune astfel un plan alimentar care sa ne permita sa avem un corp armonios mancand normal, dar desfasurand si anumite activitati de intretinere peste zi.

Tintind sa creasca aportul de energie in organism, marind deci rata metabolismului si arzand intens grasimile, "The Brazilian Bikini Body Program" se intinde pe durata unei intregi luni, la final cu totii reusind sa ne prezentam la plaja, in bikini, unde nimeni nu va indrazni sa ne ia in ras ci dimpotriva ne va putea admira aici noile noastre forme sculpturale. Pe langa alimentatie, seturile de exercitii tip Pilates si Capoeira (arte martiale braziliene) vor reusi cu siguranta sa ne ajute sa atingem obiectivele propuse.

Din punct de vedere alimentar, dieta braziliana se bazeaza in mod echilibrat pe un aport bun de proteine, grasimi si carbohidrati, dar carbohidratii din cereale vor fi redusi la portii mici, majoritatea lor provenind asa cum se subintelege din legume si fructe si mai putin din cereale. Si lactatele sunt puse acum la colt, fiind recomandat ca si aici sa se limiteze consumul zilnic la un minimum necesar pentru rezultate mai bune la finalul dietei.

Date fiind aporturile mari de energie care pot fi obtinute din fructele de acai, acestea vor ocupa o parte importanta la dieta braziliana, alaturi de ele venind de asemenea in cantitati multumitoare si celebrele nuci braziliene, nucile de cocos, nucile cashew si alte alimente originare mai toate din Brazilia, de-a dreptul incarcate cu antioxidanti, fibre si grasimi sanatoase.

Broccoli, spanacul, supele din mazare si alte legume boabe, varza, mierea de albine, pestele proaspat, ouale fierte, dovleceii, bananele, untul de arahide, rosiile, ceapa, telina si alte produse proaspete sunt de asemenea parte din dieta braziliana, retete detaliate putand fi gasite prin consultarea cartii in original, aceasta putand fi citita in limba engleza de catre doritori. Inclusiv metodele de gatit specifice Braziliei sunt descrise pe larg in cartea autoarei Regina Joseph, astfel fiind mult mai simplu de realizat meniurile zilnice.

In ce priveste exercitiile fizice recomandate la dieta braziliana, aici lucrurile nu mai stau chiar atat de simplu, fiind nevoie deopotriva de timp, dar si de munca sustinuta pentru a se stimula la fel de pozitiv organismul ca si prin alimentatie. Pe langa exercitiile Pilates si Capoeira, sunt incurajate si dansul (cha cha, rhumba, etc.), exercitii de yoga, meditatia sau alte seturi de exercitii care pot fi practicate cu succes si de acasa.

"The Brazilian Bikini Body Program" este astfel o dieta de mare succes, foarte populara deja peste ocean, iar situl oficial unde se promoveaza aceasta dieta (thebrazilianbikinibodyprogram.com) ofera si asistenta online laolalta cu o serie de tutoriale audio/video pentru doritorii care vor sa adopte la randul lor un astfel de plan alimentar ambitios.

Pentru romani insa nu va fi foarte usor de procurat ingredientele majore care stau la baza dietei braziliene, destul de scumpe pe la noi de altfel, si de asemenea nici exercitiile fizice nu pot fi practicate exact asa cum se prescrie in cartea autoarei Regina Joseph. Cu un efort de vointa se poate totusi adopta fara probleme si la noi metoda braziliana de intretinere corporala, foarte laudata asa cum spuneam pe taramuri americane.

Pentru specialistii in nutritie, "The Brazilian Bikini Body Program" este o dieta bine echilibrata in nutrimente, care nu va pune in pericol sanatatea populatiei, iar aprecieri superlative sunt acordate si seturilor complexe de exercitii fizice care, garantat, pot oferi multiple beneficii atat pentru sistemul cardio-vascular cat si pentru dezvoltarea armonioasa a intregului organism. Cine isi permite poate deci incerca fara rezerve aceasta dieta deoarece va avea doar de castigat la finalul celor 30 de zile recomandate pentru sustinerea dietei braziliene.

Autor:  Lucia Mihailescu