Site coolinaria.ro

Afinele inhiba in mod natural excesul de celule grase


Afinele inhiba in mod natural excesul de celule grase Despre efectelor pozitiv al introducerii afinelor la dieta se stiau deja o serie de lucruri pozitive gratie studiilor stiintifice desfasurate in trecut, dar iata ca acestea nu se opresc doar la sanatatea sistemului circulator, de exemplu, sau la stimularea sistemului imunitar, noi studii venind sa arate faptul ca afinele sunt utile si la dietele de slabit, inhiband dezvoltarea celulelor grase din organism.

O cercetare intreprinsa peste ocean, in Texas, a aratat faptul ca afinele pot avea un rol major in tratarea obezitatii, aportul zilnic la dieta a unor substante prezente in aceste fructe putand sa afecteze metabolismul celulelor grase (lipide), care nu se vor mai inmulti la fel de accelerat daca se consuma cate o portie de afine proaspete in fiecare zi sau daca se administreaza extracte medicinale in proportie optima sub forma de suplimente alimentare.

Nu s-a stabilit deocamdata cantitatea exacta de substante active din afine care sa poata ajuta decisiv la tratarea obezitatii insa cercetari ulterioare vor veni nu doar sa ne dezvaluie si acest lucru, dar vor furniza producatorilor de medicamente informatiile necesare pentru producerea pe scara larga de suplimente din afine menite sa ajute la scaderea in greutate si/sau la curele de slabit.

Mai mult decat sa inhibe inmultirea celulelor grase, afinele se pare ca pot contribui simtitor si la eliminarea grasimilor existente in organism, reducand numarul lipidelor atunci cand se administreaza in concentratii ceva mai mari. Si aici insa dozele optime si eventualele efecte secundare se afla inca sub studiu si de aceea nu se poate deocamdata garanta decat faptul ca o portie buna de afine peste zi va ajuta mult la oprirea cresterilor nesanatoase in greutate.

Date fiind si celelalte beneficii pentru sanatate care pot fi obtinute prin consumul de afine proaspete, nu este deloc o idee rea sa introducem si noi aceste fructe la dieta, macar pentru gustul lor deosebit daca nu si pentru a ne simti mai bine pe viitor.

Afinele pot fi consumate ca atare sau introduse sub forma de ingredient in preparate variate si nu vor genera efecte secundare atunci cand nu se face abuz, fiind de aceea niste fructe recomandate pentru dieta oricarei persoane atat in forma lor proaspata cat si daca sunt usor procesate pentru a rezista mai multa vreme in camara noastra de alimente.

Autor:  Lucia Mihailescu