Site coolinaria.ro

Slabeste usor parcurgand 10 etape simplu de urmat


Slabeste usor parcurgand 10 etape simplu de urmat Chiar daca veti spune ca nu e asa, se poate slabi in zilele noastre si cu zambetul pe buze si fara stres suplimentar, fiind de ajuns sa ne pazim de excese si de multe dintre alimentele procesate pentru a reusi sa dam jos cateva kilograme bune saptamanal, atingand astfel o greutate optima si asta fara nici un mare efort.

A manca sanatos inseamna in prezent a folosi din plin informatia existenta si a consuma astfel preparatele favorite intr-un mod inteligent, servind masa dupa un program fix, in portii mici si, eventual, facand si ceva miscare pentru a mai grabi putin arderea caloriilor acumulate peste zi.

O dieta echilibrata, avand printre obiectivele sale si pierderea in greutate va putea sa se ghideze dupa niste reguli simple, de bun-simt, pe care incercam cu totii sa le urmam, dar uneori le mai si incalcam fie din nepasare, fie din cauza preluarii de obiceiuri alimentare gresite in trecut.

1. Fixarea obiectivelor la dieta
La fel cu alte situatii, dieta presupune si fixarea de obiective, nu neaparat ambitioase, dar prezente totusi in perspectiva si suficient de clare incat sa ne ramana imprimate in memorie. Aceste obiective nu trebuie detaliate in mod "stiintific", fiind de ajuns sa le enumeram pentru a sti ce ne propunem de la bun inceput.

2. Selectarea de produse alimentare sanatoase
Nimeni nu poate afirma in prezent faptul ca produsele alimentare sanatoase si in special cele de tip vegetal ar contribui la cresterea in greutate si de aceea e recomandat ca, in loc sa numaram caloriile si sa cantarim proteinele si grasimile, mai bine sa optam pentru cumpararea de produse sanatoase si pe cat posibil proaspete.

3. Micsorarea portiilor la masa
Daca suntem sanatosi si nu ne interzice doctorul anumite grupe de alimente putem manca de toate, dar e necesara totusi supravegherea portiilor la masa, lucru mai usor de facut atunci cand mancam la comun cu familia sau in oras si nu de unii singuri. Se pot astfel consuma chiar si 5-6 mese usoare peste zi, dar de fiecare data in portii moderate si echilibrate din punct de vedere nutritional.

4. Satietatea vine mai repede cand mestecam rar
Daca ne place ceea ce mancam si mai vrem sa si slabim atunci e bine sa acomodam organismul cu mancarea servita si sa mestecam totul pe indelete, lasand astfel mana libera propriului trup sa ne dea semnale de plin si noi sa putem sa ne oprim exact in momentul in care simti ca suntem satui si nu mai tarziu. Este un mare adevar si da rezultate garantat mai ales pentru cei care vor sa piarda in greutate.

5. Abtinerea de la mancare nu este un lucru sanatos
Nu e deloc indicat pentru cei care au kilograme in plus sa faca foamete pentru a slabit mai rapid ci e bine sa serveasca macar 3 mese pe zi, dar daca tot vor sa faca si sacrificii atunci ei pot opta pentru preparate crude, pline de legume si fructe viu colorate. Acestea vor putea oferi mutle vitamine si minerale astfel incat organismul sa nu se resimta din cauza lipsei de nutrimente. Atentie insa la spalarea atenta a acestor produse alimentare crude.

6. Carbohidratii nu ingrasa!
Nu e deloc bine sa renuntam la carbohidrati pentru ca mai ales aceste substante ne pot da energie peste zi, oferindu-ne suplimentar si o stare de bine, adica ajutandu-ne sa prevenim si stresul cotidian. Carbohidratii cei mai sanatosi sunt obtinuti din cerealele integrale si din legume si fructe deci sa nu renuntam la carbohidrati, dar sa ii selectam cu mai mare atentie.

7. Grasimile sunt necesare organismului nostru
Nu toate grasimile sunt rele la dieta de slabit, cele obtinute din uleiul de masline ori alte uleiuri vegetale netratate termic sau cele din seminte, nuci si legume fiind chiar recomandate organismului nostru si ajutandu-ne sa ramanem mai tineri si mai frumosi.

8. Proteinele pot intr-adevar mari rata metabolismului
Aportul bun de proteine la fiecare masa a zilei este recomandat si de nutritionisti pentru marirea ratei metabolismului si deci pentru arderea mai rapida a grasimilor, dar o dieta de slabit care se bazeaza pe proteine nu poate depasi un maximum de 3-4 saptamani sau chiar si mai putin atunci cand par sa existe unele probleme de sanatate agravate prin cresterea proteinelor la dieta.

9. Apa este un nutriment de baza!
Fara a consuma apa din belsug toata ziua, degeaba mai mancam noi sanatos pentru ca organismul se va simti foarte obosit neavand la indemana resurse suficiente pentru a elimina toxinele si alte reziduuri ramase in urma procesarii alimentelor. Zilnic trebuie sa consumam intre 8-10 pahare de apa simpla, iar suplimentar mai putem bea si cate un ceai sau sucuri naturale din fructe ori legume.

10. Eliminati definitiv produsele nesanatoase de la dieta
Grasimile saturate si cele hidrogenate, sarea si zaharul trebuie reduse la un minimum nu doar atunci cand dorim sa slabim ci pentru tot restul vietii noastre. Cu cat mai repede ne obisnuim deci cu asemenea schimbari sanatoase de dieta cu atat mai bine va fi pentru noi, ramanand ca in rest sa ne vedem de silueta noastra si sa ne traim viata la maximum, fara false vini si fara regrete tardive.

Autor:  Lucia Mihailescu